Newcastle United v Manchester United - Premier League

Våre vurderinger om laget mot Brentford

Publisert Sist oppdatert

Det ble ingen ideell start på påsken for Erik ten Hag med 0-2-tap for Newcastle og kritiske spørsmål om Manchester Uniteds negative trend i Premier League.

De tre siste kampene har endt uten scoring og seier, men allerede onsdag kveld får United muligheten til å reise seg. Alle vet hva som kreves hvis 0-4-tapet for Brentford i august skal revansjeres.

Spørsmålet er hvilke endringer Ten Hag gjør på laget etter at han uttrykte sin misnøye med manglende sult og vinnervilje på St James’ Park.

Casemiro har to kamper igjen av sin karantene, mens Christian Eriksen er ventet tilbake etter påsken. Anthony Martial gjorde imidlertid sin første opptreden på én måned som innbytter mot Newcastle, da også Fred kom inn fra benken.

Vrakes leiesoldatene Wout Weghorst og Marcel Sabitzer? Og er Aaron Wan-Bissaka tilbake på laget etter sykdom?

Ten Hag er i alle fall avhengig av å velge rett. Selv om også Tottenham avga poeng mandag kveld mot Everton, står både Newcastle, Tottenham (to kamper mer spilt) og United med 50 poeng.

FORHÅNDSSAKER:

SE SISTE EPISODE AV PODKASTEN:

Manchester United

Casemiro og Christian Eriksen er som nevnt utilgjengelige. Sistnevnte er tilbake i trening, men er ikke aktuell mot Brentford. Alejandro Garnacho er ute en stund til, mens Aaron Wan-Bissaka er tilbake i trening etter at han mistet kampen mot Newcastle sykdom.


David de Gea – Befestet igjen sin posisjon som en av verdens beste skuddstoppere mot Newcastle. Spanjolen skaper likevel debatt blant United-fansen, som venter i spenning på utfallet av kontraktsforhandlingene. Uansett ubestridt førstekeeper ut denne sesongen. Passerer snart Tony Dunne på adelskalenderen.

Aaron Wan-Bissaka – Tilbake på treningsfeltet tirsdag. Vi tror engelskmannen er tilbake på høyrebacken etter at Dalot spilte mot Newcastle.

Raphaël Varane – Ten Hag skapte forundring da han tok ut begge stopperne i jakten på utligning mot Newcastle. Manageren har vært relativt varsom med bruken av Varane, men før landslagspausen spilte franskmannen tre 90-minuttere på én uke.

Lisandro Martinez – Ingen grunn til å tro at Martinez ikke skal spille mot Brentford. Fikk bare 45 minutter for Argentina i landslagspausen.

Luke Shaw – Kan feire ny kontrakt med United-fansen på Old Trafford. Det blir i så fall hans 249. kamp for klubben.

Fred – Vi tror Ten Hag gjør endringer på midtbanen. Det fungerte ikke spesielt godt mot Newcastle, og derfor er det ingen overraskelse om Fred erstatter Sabitzer.

Scott McTominay – Ble raskt trukket ned igjen etter en omgang som tier mot Newcastle. «McFred»-gjenforening gjør at Fernandes kan spille lengre fremme med høyere risiko.

Antony – Har ikke scoret i ligaen siden oktober, men heller ikke Jadon Sancho er i form. Brasilianeren virker å være Ten Hags foretrukne valg inntil videre.

Bruno Fernandes – Fant aldri rommene han trengte mot et gjerrig Newcastle-lag. Brentford er også en hard nøtt, men portugiseren bør får bedre arbeidsbetingelser på Old Trafford.

Marcus Rashford – Hvile i New York skulle gi en revitalisert toppscorer, men Rashford nærmest usynlig på søndag. Nærmer seg 30 scoringer, men de kommer ikke av seg selv.

Anthony Martial – Vi tror Weghorst-rekken brytes. Nederlenderen har startet samtlige 19 kamper etter at han signerte, men med bare to scoringer må det være tid for at Martial går inn på topp etter skadeproblemene.

Newcastle United v Manchester United - Premier League
TILBAKE: Anthony Martial spilte en snau halvtime mot Newcastle etter å ha vært ute en måned.

Brentford

Mannskapet til Thomas Frank sjokkerte fotballverden da de slo United 4-0 i august. Det var ikke et blaff.

Brentford ligger på øvre halvdel av tabellen, og har bare tapt én ligakamp etter VM. Den siste måneden har det riktignok blitt flere avgjort enn seirer.

– Det var en veldig, veldig god seier, kanskje den største i Brentfords historie. Likevel vet vi at det blir en helt annen kamp onsdag kveld. Vi går potensielt inn i sesongens vanskeligste kamp, med alt tatt i betraktning, sa Frank før onsdagens oppgjør.

Lørdag ble det 3-3 borte mot Brighton. Ivan Toney scoret ett av målene. 27-åringen står med 17 scoringer i ligaen denne sesongen, flere enn Rashford, og har vært tidligere vært koblet til United.

Norske Kristoffer Ajer er ute med skade sammen med Vitaly Janelt.

Mulig lag: Raya, Roerslev, Mee, Pinnock, Hickey, Jensen, Nørsgaard, Dasilva, Henry, Mbeumo, Toney.

Powered by Labrador CMS