triofront

Våre vurderinger om laget mot Bournemouth

Publisert Sist oppdatert

United-toget tøffer videre med god fart, og med seier hjemme mot Bournemouth tirsdag kveld kan Erik ten Hags menn avslutte dagen på 3. plass i Premier League.

Det er 16 måneder siden United sist var så høyt på tabellen.

Newcastle ligger nå to poeng foran på 3. plass, men har også spilt en kamp mer. Samtidig skal nevnte Newcastle møte serieleder Arsenal borte tirsdag kveld.

United kan uansett kun kontrollere egne prestasjoner, og de har vært gode over lang tid nå.  United har tre strake seirer og 6-0 i målforskjell etter VM-pausen, og  United har 12 seirer, to uavgjorte og bare ett tap på de siste 15 kampene i alle turneringer.

Marcus Rashford viser også storform, og han kan tirsdag kveld score i sin sjette strake hjemmekamp.

FORHÅNDSSSAKER:

Manchester United

Jadon Sancho er tilbake i individuell trening på Carrington, men fortsatt uaktuell. Axel Tuanzebe er fortsatt heller ikke klar, men ellers lysner det på skade- og sykdomsfronten.

Lisandro Martinez var tilbake i trening forrige onsdag, og kan returnere her. Det samm gjelder Scott McTominay, som var ute med sykdom sist. Diogo Dalot har nå også flere treninger i kroppen etter sin skade i VM, og kan sånn sett være aktuell for en plass i troppen igjen.

Reservekeeper Martin Dubravka har imidlertid vendt tilbake til Newcastle etter sitt utlån i United, slik at han ikke lenger er aktuell for denne saken.


David de Gea – Matchvinnende redning på overtid mot Wolves sist, og har tatt steg også med beina denne sesongen. Har holdt 11 nuller på 22 United-kamper og spiller nå noe av sin beste fotball noensinne i United, noe som sier en del med tanke på hvor ofte han har vært Uniteds beste spiller.

degea42424

Aaron Wan-Bissaka – Får fortsette på høyrebacken i enda en kamp, tror vi. Da Ten Hag på pressekonferansen ble spurt om Diogo Dalot la han til at han ikke ville risikere noe, og portugiseren har altså vært ute med en mistenkt hamstringskade i noen uker. Derfor tror vi at han får noen dager til med hvile – og Wan-Bissaka har uansett gjort sine saker godt i hans skadefravær.

Raphaël Varane – Kommer nok til å starte så godt som hver eneste ligakamp så lenge han er skadefri. Så blir det interessant å se hva Ten Hag eventuelt gjør i de kommende FA- og Ligacup-kampene, om han da hviler franskmannen.

Lisandro Martinez – Det er bare halvannen uke til United møter City, en kamp vi tror at Ten Hag ønsker å ha Varane og Martinez som stopperpar i, og da med litt kamptrening for Martinez i forkant. Dermed går den argentinske verdensmesteren inn på laget for oss til denne kampen – fordi han og Varane har godt av noen minutter sammen inn mot City.

Luke Shaw – Et strålende vikariat som midtstopper, men det er tross alt venstreback han er. Er klart foran Malacia i køen, og med en gang Martinez da returnerer så er det naturlig å sende Shaw tilbake på sin vante plass.

Casemiro – Bombesikker på laget til en viktig ligakamp.

casean

Christian Eriksen – Fred gjorde et godt innhopp for Eriksen mot Wolves sist, men alt vi har sett så langt i sesongen er at Ten Hag har full tillit til dansken, selv når vi på utsiden begynner å stille spørsmål. Derfor starter han også denne, og så blir det mer interessant å se om Fred eller også Scott McTominay får en jobb i cupkampene som kommer opp.

Antony – Kom til sjanser mot Wolves, men uten å ta dem. Har ikke helt klart å vise form etter VM, men kommer til å få sjanse på sjanse til å finne form, all den tid han er den mest naturlige høyrekanten i troppen.

Bruno Fernandes – Målgivende til Rashfords seiersmål sist, og kaptein i Maguires fravær. Har variert litt med ball, men hvis det er én ting man aldri kan klage på når det gjelder Fernandes, så er det innsatsen. Går foran i dette United-laget.

Marcus Rashford – Ble straffet med en benkeplass sist etter å ha forsovet seg, men svarte med scoring. Har dermed scoret i tre kamper på rad og minst like bra – i fem strake hjemmekamper. Nærmer seg dermed noen gamle og fine rekorder.

Anthony Martial – Har nå startet i sju strake United-kamper. Hadde ingen god dag mot Wolves sist, og det blir spennende å se hvordan han kan levere i et tett kampprogram, men som den eneste klare 9eren i troppen så føles han også bombesikker til en kamp som denne.

United.nos tips til Tipp laget: 3-0-seier


Alternativene:

Diogo Dalot – Hvis portugiseren nå er fullt og helt klar for å starte på høyrebacken.

daloten

Tyrell Malacia – Hvis Erik ten Hag igjen kommer til at Luke Shaw i stedet for Lisandro Martinez bør være stopper.

Harry Maguire – Hvis Martinez ikke er klar, men Shaw skal ut på backen og Ten Hag ønsker Maguire, blant annet for å stanse svære Kieffer Moore som gjerne er å finne på spissplass for Bournemouth.

Fred – Hvis Ten Hag ønsker å belønne det gode innhoppet sist, og gi Christian Eriksen litt hvile.

Alejandro Garnacho – Hvis Ten Hag mener at Antonys prestasjoner i de siste par kampene rett og slett ikke har vært gode nok. Et slikt bytte betyr imidlertid fort at Rashford blir den som flyttes over til høyre.

Bournemouth

Er faktisk oppe på 15. plass på tabellen nå, men med 36 baklengsmål møter United laget med den verste defensiven i Premier League.

Borte mot gode lag har de sluppet inn to mot Chelsea, fire mot City og hele ni mot Liverpool. Det er imidlertid verdt å merke seg at de holdt Newcastle borte til 1-1 i Premier League.

gary23
GARY O’NEIL: Bournemouth-manager.

Bournemouth har kun vunnet en bortekamp denne sesongen, mot Nottingham Forest, og etter VM-pausen står de med tre strake tap. Først mot Newcastle borte i ligacupen, og deretter mot Chelsea borte og Crystal Palace hjemme i ligaen sist.

Det er usikkerhet rundt Philip Billing, som forsvant ut med skade i 1. omgang mot Palace sist, og Sirike Dembele er høyaktuell som hans erstatter.

David Brooks og Neto er fortsatt uaktuelle, og denne kampen kommer også for kjapt på for Ryan Frederics, Junior Stanislas og Marcus Tavernier.

Mulig Bournemouth-lag: Travers – Anthony, Smith, Senesi, Kelly, Zemura – Cook, Lerma, Dembele – Solanke, Moore

Powered by Labrador CMS