ten hag mason

Betyr dette trøbbel for United?

Publisert Sist oppdatert

Torsdag tar Manchester United turen til London for å møte Tottenham til det som kan bli en viktig kamp når det kommer til en plass innenfor topp fire i Premier League.

Før den kommende runden har United og Newcastle et grep om 3.- og 4.-plassen som vil sikre Champions League-spill neste sesong. Begge lag står med 59 poeng, mens United har en kamp mindre spilt.

Nærmeste utfordrer for de to er per nå Tottenham, som er seks poeng bak, selv om de har to kamper mer spilt enn United.

Med seier torsdag vil med andre ord United ta et stort steg mot å sikre en topp fire-plassering.

Med tap derimot vil London-klubben klatre opp tre poeng bak United, selv om de også da vil ha to kamper mer spilt. Det vil imidlertid også åpne opp for andre klubber.

Det som uansett blir en interessant faktor i kampen er at tidligere Spurs-spiller Ryan Mason vil lede hvittrøyene ut på matten, etter at midlertidig manager Cristian Stellini fikk fyken på mandag som følge av det ydmykende 1-6-tapet for Newcastle i helga.

Newcastle United v Tottenham Hotspur - Premier League
FYKEN SOM MIDLERTIDIG MANAGER: Cristian Stellini hadde det midlertidige ansvaret i Tottenham etter at Antonio Conte fikk sparken i slutten av mars. Den jobben fikk han ikke beholde lenge.

For Uniteds del blir det ikke den første gangen denne sesongen at klubben møter et lag som nettopp har skiftet ut manager.

I oktober fikk Steven Gerrard sparken i Aston Villa. Han ble erstattet med Unai Emery, som i sin første kamp ved roret ledet laget til 3-1-seier over United på Villa Park 6. november.

Og 6. februar måtte Jesse Marsch forlate sjefsstolen i Leeds. I deres første kamp uten amerikaneren, var det Michael Skubala som sto i front av en trio som ledet laget ut på Old Trafford et par dager senere.

Den kampen endte 2-2, etter at United innhentet en tomålsledelse.

United har med andre ord fått trøbbel mot både Villa og Leeds etter at de nettopp hadde skiftet manager.

tenhagemery061122
SEIER I VILLA-DEBUTEN: Unai Emery fikk en drømmestart som Aston Villa-manager mot Manchester United.

Tar vi med kamper mot lag som nylig hadde skiftet manager, er ikke statistikken så alt for god her heller.

Det bli riktignok en 1-0-seier mot Wolverhampton i Julen Lopeteguis tredje kamp i klubben rett etter VM, mens Southampton i underkant av en måned etter at Ruben Selles tok over klubben i februar holdt United til 0-0 på Old Trafford.

I Europa League hadde Sevilla nylig ansatt Jose Luis Mendilibar, da han i sin tredje kamp ledet laget til 2-2 på Old Trafford, før det som kjent ble langt styggere i returoppgjøret en uke senere.

Torsdag venter imidlertid Tottenham med Ryan Mason som manager, så krysser vi fingrene for at han taper duellen med Erik ten Hag på sidelinjen.

Powered by Labrador CMS