mctomvarane

Våre vurderinger om laget mot Tottenham

Publisert Sist oppdatert

0-5 sist og ett poeng av 12 mulige i Premier League.

Det er fasiten den siste tiden. Det betyr også krise i Manchester United, men Ole Gunnar Solskjær overlevde denne uka. Så er spørsmålet hvordan og om United slår tilbake.

For at nordmannen skal beholde jobben kreves det trolig en rekke med både gode resultater eller i alle fall gode nok prestasjoner og ok resultater.

Rapportene fra Carrington denne uka går på at gutta er veldig klare for å vise seg fra en bedre side, men det er svært lite informasjon om hva slags endringer – om noen – vi får mot Tottenham.

Det gjør lørdagens laguttak svært vanskelig å spå.

Det føles som om alt kan skje, men vårt utgangspunkt er at United har presset dårligst og løpt minst i ligaen. I tillegg har noen spillere underprestert. Alt dette må det forventes at de har forsøkt å endre på inn til denne kampen.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Solskjær bekreftet på pressekonferansen at han ikke har én eneste skade i troppen. Det er første gang denne sesongen.

Det betyr at både Raphaël Varane og Anthony Martial er aktuelle mot Tottenham.

Trekløverets tredje franskmann, Paul Pogba, må imidlertid stå over med suspensjon på grunn av utvisningen mot Liverpool.

Det er umulig å si om United fortsetter i 4-2-3-1 eller om Solskjær plutselig trekker en 4-3-3 eller en formasjon med trebackslinje opp av hatten sin.

Vårt utgangspunkt er at Solskjær ikke «sjanser» på bare å sende utpå en litt annen variant av det som United har vist til nå. Da vil nok mange tenke at han ikke har noe annet å komme med. Vi tror også at presspillet som har sviktet og de elendige løpstallene vil forsøkes å adresseres. I tillegg må det også sees på enkeltspillere som har underprestert.

Det er utgangspunktet for vårt laguttak.


David de Gea – Den eneste helt sikre spilleren på laget etter at han har vært Uniteds soleklart beste spiller så langt. Uten ham hadde det sett atskillig verre ut.

Aaron Wan-Bissaka – Har ikke vært i toppform, har sine svakheter offensivt, men med Son og Lucas Moura på kantene så trenger United sine beste defensive backer – og Wan-Bissaka er en av dem.

Victor Lindelöf – Harry Maguire har rett og slett vært for dårlig denne sesongen, og ikke minst mot Liverpool (og mot Leicester i kampen før det igjen). Han har ikke levert individuelt eller som kaptein på banen. Lindelöfs pasningsfot i bakrom mot Rashford er også noe Maguire ikke har, og svensken har egentlig vært bedre enn Maguire i hele sesongen.

Det er et stort valg hvis Solskjær faktisk vraker Maguire, men det vil være meget forståelig hvis man ser på sesongen til nå. Spesielt også når det ganske lett kan argumenteres for Lindelöfs form og kvaliteter sett mot Maguires.

Leicester City v Manchester United - Premier League
INNE PÅ VÅRT LAG: Victor Lindelöf.

Raphaël Varane – Rett inn på laget igjen. Vi kan ikke forstå annet. Var sommerens viktigste kjøp, United har kollapset defensivt de siste kampene og da er det åpenbart at stjernestopperen må inn for å hjelpe.

Luke Shaw – Flott innlegg til Ronaldo mot Atalanta, men totalt sett en skygge av seg selv hittil i sesongen. Nå er imidlertid Rashford tilbake, han skal være på et helt annet nivå enn Alex Telles og vi tror Solskjær vil gjøre alt han kan for å bygge opp igjen relasjonen mellom Shaw og Rashford på venstrekanten – en relasjon som kanskje var verdens beste i perioder forrige sesong.

Scott McTominay – Har fysikk, ok tempo i beina, driv og taklingsstyrke – i tillegg til dødballstyrke. Det har vært andre som har vært bedre enn skotten til nå i sesongen, men i et lag som skal i krigen vinner han mot både Matic og Fred.

Bruno Fernandes – Katalysatoren for alt det gode som har skjedd for Solskjær siden februar 2020, og vinnerviljen og kvalitetene er så store at det handler mest om hvordan man best bruker ham. I vårt oppsett er han mer en indreløper enn en tier, selv om det kan justeres noe innad i kampen. Dette blir mer den rollen han har spilt i for Portugal.

Jesse Lingard – Hans første start for sesongen. En målfarlig løper. Som skrevet – United har løpt minst og presset minst. Lingard er blitt en erfaren mann, god nok til å dekke en indreløper-rolle og det skal også være de britiske spillerne som står bak Solskjær. Så er ikke navnene på disse omtalte britiske spillerne kjent, men Lingard er sentral i den engelske gjengen. Elsker United, løper mye og presser gjerne.

Var også en av Premier Leagues aller beste spillere på utlån i West Ham forrige sesong, men har utrolig nok ikke fått vist noe av det – selv om han har to mål på få innhopp i Premier League for United til nå.

Var også en nøkkelspiller da Solskjær snudde alt med en gang han kom til klubben, og var egentlig bedre enn det igjen for West Ham tidligere i sesongen.

jese332
FØRSTE LIGASTART: Det tror vi det blir for Jesse Lingard lørdag.

Marcus Rashford – Har periodevis tidligere båret United alene, og har også to mål på ikke altfor mange kamper i comebacket. Har hele tiden vært en bakromstrussel, og føles sikker på laget fra venstrekanten – også for å bygge opp den nevnte relasjonen med Shaw.

Cristiano Ronaldo – Har stort sett scoret mål selv når United har slitt, selv om VAR fratok ham målet mot Liverpool. Det har vært mange rapporter om misnøye med Solskjær den siste uka, men det har samtidig vært rapporter om at portugiseren har forsøkt å samle troppene. Det burde normalt styrke hans posisjon i laget. Vi ser for oss at han bytter posisjoner med Cavani.

Edinson Cavani – Uniteds defensiv har vært fraværende fra øverste til bakerste mann, og da virker det åpenbart at hardtarbeidende og pressglade Cavani må inn igjen for å sette tonen fra front av. Det var jo mye av det som lå bak de beste United-periodene forrige sesong, men det er også noe vi aldri har sett denne sesongen. Da virker det veldig logisk å hente Cavani tilbake på laget.


Alternativene:

Harry Maguire – Selvsagt kan kapteinen starte. I en spørreundersøkelse ville trolig de fleste tippet Maguire fra start. Har også vært synlig i sosiale medier, i intervjuer og på manutd.com den siste uka, men hos oss taper ham på form over hele sesongen og ikke minst mot Liverpool sist. Har også vært skadet så kanskje er dette en hvile han bare har godt av, at det virker skjerpende.

Fred – Den største ballvinneren på midten, viste faktisk det også mot Liverpool, men han taper fysisk i vårt uttak mot Scott McTominay.

Nemanja Matic – Hvis United går for en 4-3-3 så vil det også kunne argumenteres for at Matic slår McTominay (og Fred)  klart i rolleforståelsen der.

Greenwood/Sancho: Når skal Sancho få spille seg inn som vår faste høyrekant, som han egentlig ble kjøpt som? Greenwood var også en av dem som til en viss grad kom unna mot Liverpool, men er altså ute av laget vårt her. Begge er naturlige alternativer fra benk, men kan selvsagt også være aktuelle fra start.

Tottenham

Ligger poenget foran United på tabellen, men er også i hardt vær for tiden. Tok seg videre i ligacupen tidligere i uka, etter seier borte mot Burnley, men tapte borte mot West Ham i forrige ligakamp.

Slo Aston Villa 2-1 i forrige hjemmekamp, og har også slått City hjemme denne sesongen. Står kun med ett hjemmetap, og det kom med hele 0-3 mot Chelsea.

Lars Peder Karset Hellerud i Tottenham-podkasten «Golden Cockerel» tror hjemmelaget stiller med følgende elleve spillere:

Hugo Lloris – Har stort sett levert bra denne sesongen. Inne i sin siste sesong av kontrakten, men det snakkes om en forlengelse. De fleste supporterne håper det skjer.

Emerson Royal – Hentet fra Barcelona mot slutten av overgangsvinduet. 22 år og vil trenge tid, men har vist lovende takter så langt i høst. Offensiv type som trives best når han kan angripe.

Cristian Romero – Kom fra Atalanta før denne sesongen. Kåret til den beste forsvarsspilleren i Serie A sist sesong. Har vært god så langt i Tottenham-trøya. Tøff og duellsterk. Spiller ofte helt på grensen.

Eric Dier – Hadde en svak forrige sesong der han var innblandet i mange baklengsmål. Har fått seg et løft med Romero som ny makker.

Sergio Reguilon – Har sine fremste styrker i det offensive. Liker å bidra fremover, relativt god innleggsfot. Ikke alltid like komfortabel når han blir satt under skikkelig press defensivt.

Oliver Skipp – Tilbake i Spurs etter et vellykket låneopphold i Norwich sist sesong. Har imponert så langt i høst og spilt seg til en relativt sikker plass på laget. God ballvinner, trygg med ball.

Pierre-Emile Højbjerg – Best kjent som en meget god ballvinner, men med Skipp ved sin side har han vist at han også er en god pasningsspiller som kan bidra mer fremover i banen enn sist sesong.

Tanguy Ndombele – Verdens mest uforutsigbare fotballspiller. På sitt beste er det tilnærmet umulig å ta fra han ballen og han kan låse opp alt som er av låste dører, men han kan også ha dager der ingen ting stemmer og han ser ferdig ut etter 20 minutter.

Lucas Moura – Svært rask med ballen i beina, men mangler sluttprodukt og går seg ofte vill i form av dårlige valg. Overraskende god i lufta med tanke på at han ikke er veldig høy.

Heung-min Son – Tottenhams farligste offensive våpen per nå. Har stort sett levert veldig bra i høst. En veldig god avslutter som skyter like bra med begge bein.

Harry Kane – Kun ett ligamål så langt i høst. Har vært ganske langt under pari i flere av kampene. Mange venter på at det skal løsne, og kanskje er dette en typisk kamp der det kan skje?

Powered by Labrador CMS