eidetaktwolves0523

«United har muligens allerede vist sitt beste for sesongen, men er blitt dyktige på å angripe små rom»

Publisert Sist oppdatert

Av: Øyvind Eide

Første omgang var stillstand.

Wolves lå veldig godt defensivt, og meget lavt. United var heller ikke på sitt beste, og slet med å bryte de ned.

Men så åpnes kampen av at Wolves velger å ta noen steg frem i presset, så United kan vise seg fra sin beste side.
 
Se video-sammendrag her:

Hvorfor skapes det så lite? 

TA1-Wolves
TA2-Wolves

BILDET OVER VISER: Jadon Sancho har gått inn for tidlig, og Luke Shaw er så langt tilbake at pasningen går nesten tilbake til egen halvdel. Med dette utgangspunktet er det vanskelig å skape noe.  

TA3-Wolves
TA4-Wolves

BILDET OVER VISER: Legg også merke til at Wolves sin ene midtbanespiller blir med i presset, så United har to spillere helt alene midt i banen. Martial greier ikke ta vare på ballen, og Wolves kan angripe. Disse mulighetene må United ta bedre vare på.  

TA5-Wolves
TA6-Wolves

BILDET OVER VISER: Fra denne posisjonen skulle United normalt være farlige, men legg merke til at Shaw og Sancho er ikke i posisjoner til å gå for tidlig gjennombrudd.  

TA7-Wolves

BILDET OVER VISER: United må rulle opp år Shaw kommer i posisjon, men da er også Wolves i bedre balanse.  

TA8-Wolves

BILDET OVER VISER: En annen årsak til at det det ble skapt lite var at Wolves lå veldig lavt. Spissene til Wolves lå midt på egen halvdel. Da er det vrient å få til det helt store spillet. 

TA9-Wolves

BILDET OVER VISER: Og når Varane rulles opp og kan utfordre, så velger han å gå for skudd. Det er heller ikke mange alternativer foran ballfører.  

TA10-Wolves

BILDET OVER VISER: Men i en slik posisjon så burde han han ha rullet opp Antony for et innlegg. Da måtte Wolves komme bredere med sine backer, og det ville ha åpnet seg rom mellom spillere i leddet.  

TA11-Wolves

BILDET OVER VISER: Et virkemiddel United brukte kom i forkant av den første store sjansen til United: 2v1 på kant.  

TA12-Wolves

BILDET OVER VISER: Da ruller United opp med overtall innenfor 16 meteren til Wolves og kommer til innlegg.  

TA13-Wolves

BILDET OVER VISER:  Antony burde ha scoret på denne. Men sjansen demonstrerer et virkemiddel som jeg savner at United tar initiativ til oftere mot denne type press. Da måtte Wolves gjort noen grep, og det ville åpnet seg andre muligheter.  

TA14-Wolves

BILDET OVER VISER: Så velger Wolves å ta et steg eller to frem i presset sitt. Da våkner United, og de er meget gode når motstander gir de disse rommene. Wolves går frem med flere fra midten, og dermed har United spillere i mellomrom.  

TA15-Wolves

BILDET OVER VISER: Så velger Wolves også å gå frem fra forsvaret for å fortsatt være kompakte i presset sitt, men her går pasningsspillet til United for fort. Og de spiller enkelt av presset til Wolves.  

TA16-Wolves

BILDET OVER VISER: Det ender med en 3v2 der United ruller opp Antony, som finner Martial foran mål for en enkel scoring.  

Andre omgang 

Virkemidlene fra første omgang kunne bli forsterket inn i andre omgangen: 

  • Vende når Wolves skyver hardt 
  • Overtall på kant 
  • Gjennombruddshissige når Wolves går frem 

Det var bare periodevis vi fikk se noe av dette i andre omgang. 

TA17-Wolves

BILDET OVER VISER: Her har Wolves tatt steg frem i presset sitt igjen, og United greier å straffe de. Dette var kasnkje den fasen United var best i, i denne kampen.  

TA18-Wolves

BILDET OVER VISER: Og United viser seg som farlige fra denne posisjonen nok en gang. Det er ikke mange kvadratmeter United skal få før de straffer motstander hardt! Her er det tatt kvantesteg fra tidligere sesonger.  

TA19-Wolves

BILDET OVER VISER: Antony prøver seg på en gjenlegging til Martial, som sklir og det hele renner ut i sanden.  

TA20-Wolves
TA21-Wolves

BILDET OVER VISER: Og nok en gang får United vist sine evner i denne fasen. Weghorst flikker Sancho gjennom.  

TA22-Wolves

BILDET OVER VISER: Og 1 mot 1 burde Sancho her ha laget mål. Men det står fortsatt 1-0 etter denne situasjonen.  

Konklusjon 

United viser seg som svært gode i en fase av spillet der motstander velger å ta noen steg frem i press. Det er fortsatt etablert forsvar de møter, men når én spiller går ut av leddet, så er United blitt usedvanlig dyktige på å angripe disse små rommene som oppstår. Og de gjør det lynhurtig. Derimot så gjør de ikke det med samme hastighet og besluttsomhet som vi har sett tidligere i sesongen.  

Det kan godt hende at det er et United lag som har vist sitt beste for sesongen, og har nok med å levere på dette nivået vi ser nå. Det har vært mye for spillerne, i lang tid.  

Vi ser det også på andre situasjoner, der United IKKE gjør det de vanligvis gjør mot så lavt press. Vanligvis pleier vi å se et United lag som truer bakrom uansett hvor lavt motstander ligger. Det kommer alltid backer i angrep som dukker opp innenfor motstanders 16 meter. Og United er ofte lynhurtig til å spille ut av høyt press. Vi ser lite til dette om dagen.  

Derimot så gjør de det de skal i denne kampen, og bryter en kort trend med negative resultater. Det er fint å ta med seg til avslutningen av sesongen.  

OG…kontringene til United sitter! 

TA23-Wolves

BILDET OVER VISER: Ut av det første presset, og United er nådeløse! 

TA24-Wolves

BILDET OVER VISER: Garnacho starter helt perfekt, og får en perfekt timet pasning fra Fernandes. United viser at de kan å kontre uten Rashford også.  

Hør kort UNO-podcast om kampen her:

Øyvind Eide:

Øyvind Eide er sportsdirektør for Norges Toppidrettsgymnas. UEFA PRO trener, veileder UEFA A og Mentor i prosjekt kvinnelige topptrenere. Trener i norsk toppfotball i ti år. Han rykket blant annet opp til Tippeligaen med Kongsvinger høsten 2009, og var trener for Stabæk kvinner mellom 2012 og 2016.

Her kan du lese flere tidligere analyser fra Eide.

Powered by Labrador CMS