Leicester City v Manchester United - Premier League

«Det begynner å lukte svidd av kontringene til United»

Fyrverkeriet kommer etter hvert. Akkurat nå ser United først og fremst solide og balanserte ut, og en av de viktigste årsakene er Erik ten Hags evne til å endre kampbildet, skriver Øyvind Eide.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United vant 1-0 for andre kamp på rad etter at Jadon Sanchos scoring ble kampens eneste på King Power Stadium torsdag kveld.

Av: Øyvind Eide 

I denne taktiske analysen av kampen vil jeg berømme Erik ten Hag for grepene han gjør underveis i kampen.

United hadde en tydelig plan offensivt.

1

United søkte veldig tydelig etter rommet på utsiden av, eller bak, de sentrale midtbanespillerne til Leicester. Slik som i dette tilfellet ligger både Fernandes og McTominay i rommet bak en av de sentrale midtbanespillerne til Leicester. Det blir en relativ enkel pasning for Malacia å slå.

2

Vi fikk ofte se Fernandes rettvendt i dette rommet, på begge sider av banen.

Hvorfor Leicester åpnet dette rommet aner jeg ikke, når «alle» vet at Fernandes er livsfarlig fra dette rommet.

3

Vi får se det på 1-0 scoringen også: Fernandes som trekker seg ut og bak den sentrale midtbanen til Leicester. Det er nok en gang en enkel pasning opp til han i et farlig rom.

4

Fra den posisjonen ruller United mesterlig opp et angrep som Sancho enkelt dytter i mål.

Men det hele starter med en meget bevisst plassering av Fernandes i rommet på utsiden av midtbanen til Leiceister.

5

Senere i omgangen fikk United fortsette dette spillet.

Nok en gang er det Fernandes som trekker seg ut bak midtbanen til Leicester. Legg merke til hvor mye rom han får. Det er meget merkelig på dette nivået.

Samtidig synes jeg ikke United fikk nok ut av disse situasjonene. United fikk så mange gjenombrudd i dette rommet, at laget burde skapt flere sjanser.

6

Fernandes får et hav av rom. Stort sett gjennom hele 1. omgang ble dette stående ubesvart. Leicester har flere problemer med laget sitt. Men dette burde en rutinert herremann som Brendan Rodgers ha sett underveis.

Og så lenge United fikk lov til å spille slik, fortsatte de.

7

Leicester var ikke sylskarpe offensivt. Men det er et poeng med å vise hvordan United fremstår defensivt nå.

Spillerne er flinke til å skyve mange spillere over til den siden ballen er, og lage overtall i forsvar.

8

Det som det ofte ender med, er at Leicester må trille ballen bakover. Det glapp noen ganger, men det handlet stort sett om individuelle feil. Strukturen ser bedre ut, enn i de første kampene.

9

I tillegg er laget bedre på offensiv markering. Her ligger United i overtall mot én spiss, de har tre spillere som tar ut kontringspunkter, og en fri spiller (sirkel) til overs og i sikring.

Dette gir en trygghet for laget når de greier å drepe kontringer tidlig. Da kan United angripe to ganger på rad, i stedet for at det blir annethvert angrep som i håndball.

2. omgang

10

Utover i kampen greier ikke United å holde presset oppe. Det gjør at laget må slippe seg litt ned. Derfor overtar Leicester mye av spillet i etter pause.

11

Og når United ikke faller ned raskt nok, så blir det store rom, slik som her. Dette er grunnen til at Casemiro kommer inn, på helt riktig tidpsunkt i kampen!

12

United sitt store problem, var at de ikke greide å legge press på sentral mdtbane hos Leicester. Slik som her. Leicester får god tid, og masse rom til å styre spillet som de vil. Da må United bare falle av.

13

Derfor ble dette bildet noe vi så en del av i 2. omgang.

Leicester var sjeldent i overtall, men de gangene vertene fikk etablert seg, skapte laget sjanser. Leicester fikk muligheter til å komme i gode posisjoner, og United ble lave fordi United ikke kom i press på Leicesters sentrale midtbane.

 

14

Her er derimot et bilde litt senere i omgangen, der United har fått bedre press på ballfører. McTominay er i press, og samtidig ser vi hvor smalt inn Malacia kommer fra sin backposisjon.

Da får United en ekstra midtbanespiller som dekker rom.

15

McTominay holder presset, og United får etablert sikkelig press med samlet lag. Dette er et mye bedre bilde på hvordan presset skal være. Når det inntraff slike momenter i kampbildet, så greide Ten Hag å endre det. Det lover godt!

Konklusjon

Jeg vil starte konklusjonen med hvordan kampen avsluttet: Med dårlig tempo, og god kontroll til United. Veldig enkelt kan vi si at det United viser ikke er noe festfyrverkeri, men de ser solide ut. Balanserte, og med bedre selvtillit enn i de første kampene.

Det kommer av flere grunner, og en av de viktigste er Ten Hags evne til å endre kampbildet. Det gjør at spillerne vet at de har en mann på benken som vil hjelpe dem, og tar grep om det er nødvendig.

 

Festfyrverkeriet kommer nok etter hvert.

Vi fikk også se hvor tydelig inngangen til kampen var med en plan der United ønsket å angripe. Dette fikk de betalt for, men jeg ser gjerne at laget blir dyktigere til å utnytte de gode periodene bedre, og putter på et mål til mens det er flyt i spillet.

Dette laget er inne i en positiv trend med stigende prestasjoner, noe som lover veldig godt inn i en travel periode.

Og en siste ting:

Det begynner igjen å lukte svidd av kontringene til United!

Tendensen er klar: Spillerne kombinerer seg raskt ut av presset til motstander, og kommer med løp i sprint fremover. Dette vil også bare bli bedre. Og nå er laget i stand til å skape sjanser med flere typer angrep!

Powered by Labrador CMS