tommy

– Med det mannskapet Solskjær mønstrer nå, holder det ikke å være hektet av rett etter nyttår

SESONGTIPS: Tommy Flatby mener United må være på skuddhold i kampen om en ligatittel dersom kommende sesong skal kategoriseres som vellykket. Han frykter også ett av rivalenes nye kjøp.

Publisert Sist oppdatert

Hver dag fram mot seriestart deler united.no-redaksjonen sine tanker rundt 2021/22-sesongen.

Tommy Flatby

Hva skiller en vellykket og en mislykket sesong for United kommende sesong?

Her mener jeg vi må dømme etter to kriterier.

For det første må United være med og yppe seg i Premier League. Ligagull er ingen nødvendighet, men vi må være på skuddhold når sluttspurten starter rundt månedsskiftet februar/mars. Med det mannskapet Ole Gunnar Solskjær mønstrer nå, holder det ikke om vi er hektet av rett etter nyttår.

Villarreal CF v Manchester United - UEFA Europa League Final
TROFEET SOM GLAPP: Etter nederlaget i Gdansk må United vente enda lenger på sølvtøy. Tommy Flatby mener det snart er på tide med påfyll i pokalskapet på Old Trafford.

For det andre trenger vi et trofé, det være fra FA-cupen, ligacupen, Champions League eller Europa League (mot formodning). Hvor mye det har å si for vinnerkulturen i laget har jeg ingen forutsetninger for å uttale meg om, ettersom jeg selv ikke har noe vinnererfaring annet enn fra enkelte B-sluttspill som guttelagsspiller.

Men vi er avhengig av sølvtøy for at skriveriene om «nesten-mannen» Solskjær skal legge seg. Nå må vi snart ha en annen dato å telle fra enn 24. mai 2017.

Ole Gunnar Solskjær sier at alle kjøp som kommer herfra og ut blir som bonuser å regne. Hvilket bonuskjøp kan du tenke deg?

Innenfor rimelighetens grenser?

Haaland eller Kane ville naturligvis vært storslått, men jeg tror ikke på julenissen.

Om vi bare går for ett sommerkjøp til, håper jeg vi forsterker midtbanen. Jeg er glad i begge delene av duoen «McFred», men det spørs om vi ikke trenger enda mer kvalitet her om vi skal utfordre i tittelkampen. Eduardo Camavinga og Saúl Ñíguez virker begge spennende.

GettyImages-1159270528 (2)
SPENNENDE: Eduardo Camavinga er utvilsomt et stort talent. Her i duell med ex-Red Ander Herrera.

Sier ikke nei takk til Kieran Trippier heller, men jeg mener vi er godt nok forspente på høyrebackplassen. Aaron Wan-Bissaka tar stadig nye steg offensivt og kritikken mot ham mener jeg er noe overdrevet. Diogo Dalot som reserve er heller ikke dumt.

Hvilken spiller har du bakpå drakta dersom du kjøper årets drakt med trykk?

Vanskelig.

Når jeg først skal investere i en ny drakt, er det jo litt kult å ha en som ikke alle andre har. Luke Shaw er en het kandidat, men så er vel han fort blant de mest valgte etter foregående sesongs bravader.

Spørs likevel om jeg ikke må kaste alle draktprinsipper på dynga når vi har en såpass fet spiller som Edinson Cavani i klubben, sannsynligvis for siste sesong.

Svaret blir derfor CAVANI 7.

Hvilket råd vil du gi Ole Gunnar Solskjær før sesongen?

Stol på spillerne dine og roter dem nok.

Med sommerens kjøp har vi god dekning på nærmest alle posisjoner og da er det bedre å gi Bruno Fernandes og Marcus Rashford (når han er tilbake) en liten pust i bakken en gang i blant enn å slite dem fullstendig ut.

Bruno (2)
UTHOLDENDE: Ingen spiller i verden spilte flere kamper enn Bruno Fernandes foregående sesong. Tommy Flatby mener portugiseren må få mer hvile i sesongen som kommer.

Hvilken United-spiller bør vi se opp for i år?

Mason Greenwood.

Foregående sesong var litt stille kontra gjennombruddssesongen. I år har han holdt seg unna kontroversene, vært blant de få førstelagsspillerne med en full oppkjøring i beina og kan også komme til å få en stor rolle når rekkekamerat Rashford er ute til oktober.

Dette blir sesongen der Greenwood etablerer seg som en av Premier Leagues aller beste spillere.

Hvilket terningkast gir du Uniteds overgangsvindu så langt?

En sterk femmer.

Det siste øyet på terningen kommer med de nevnte bonuskjøpene.

Hva er det beste kjøpet hittil i Premier League?

Man får jo lyst til å si ett av Uniteds storkjøp.

Jadon Sancho har vi jo ventet på i godt over ett år nå, så det føles på en måte ikke så stort, selv om det faktisk er et talent ut av en annen verden vi har sikret oss.

Raphaël Varane er en spiller jeg har siklet etter i en god stund og det føles fortsatt ikke helt virkelig at han skal bli United-spiller. Nesten ingen har vunnet mer, han tetter et hull i United-laget og er på vei inn i sine aller beste fotballår. Det skriker jo årets kjøp.

PÅ VEI TILBAKE TIL ENGLAND: Romelu Lukaku virker å være ekstremt nære en overgang til Chelsea.

Samtidig tror jeg Romelu Lukaku (om alt går i orden for Chelsea) kan bli skummel. Det eneste et godt Chelsea-lag har trengt etter Thomas Tuchels inntog på Stamford Bridge er en pålitelig målscorer, noe de nå ser ut til å få. Grøss.

Trekk frem en sak på United.no alle bør ha fått med seg før sesongstart?

Alle bør jo ha fått med seg vårt eksklusive intervju med manageren i verdens største fotballklubb. Men det svaret er så åpenbart at jeg drister meg til å trekke frem denne her fra Paul McGuinness, om viktigheten av moromenn i en fotballgarderobe.

Storkoste meg fra ende til annen da jeg leste den.

Hvilke klubber ender de fire øverste plassene i ligaen?

United, Chelsea, City, Liverpool. Forhåpentligvis i den rekkefølgen.

Hvilke klubber rykker ned?

Crystal Palace, Brentford, Norwich.

Ipswich Town v Crystal Palace - Pre-Season Friendly
KAN FÅ DET TUNGT: Tommy Flatby spår nedrykk for Patrick Vieiras Crystal Palace-lag.

Powered by Labrador CMS