rykter

Slik tolker vi ryktene: Skjebnedager om Mount, Onana-møte og byttehandel

Vi tolker aktiviteten på ryktebørsen og deler vår egen info om det Manchester United jobber med på overgangsmarkedet!

Publisert Sist oppdatert

Mount-ultimatum til Chelsea som ønsker dialog med United

I forrige uke konkluderte vi med at Mason Mount neppe ville bli presentert som United-spiller med det første.

Nå er avstanden mellom klubbene redusert fra 30 til 15 millioner pund.

Mandag ble også Manchester Uniteds andre bud på til sammen 50 millioner pund avslått. Chelsea har imidlertid senket kravet fra 70 til 65 millioner.

Fredag meldte blant andre The Times at United forberedte et siste bud på 55 millioner pund. Dersom ikke det ble akseptert av ledelsen på Stamford Bridge, skulle United være forberedt på å trekke seg fra forhandlingene.

«Take it, or leave it» – med andre ord.

Fredag kveld ble det kjent av Chelsea avslo budet, men London-klubben kom med et forslag til løsning som innebar en overgangssum på 65 millioner pund fordelt på 58 millioner pund i overgangssum pluss 7 millioner pund i ulike bonuser.

Med sitt ultimatum har United signalisert at klubben ikke har noen planer om å gjøre den samme feilen som ble gjort sist sommer, da klubben jaget Frenkie de Jong hele sommeren, til ingen nytte.

Chelseas angivelige ønske om å sette seg ned ved forhandlingsbordet kan få United-ledelsen til å lempe litt på kravene.

Det er nå ti millioner pund som skiller partene fra hverandre, men Chelsea ønsker en dialog med United og det vil overraske om det ikke blir samtaler mellom klubbene de neste dagene for å få til en løsning. 

Mount-taket er satt til 55-60 millioner fordi det da vil være rom for å hente en ny spiss, ifølge Manchester Evening News.

For Uniteds del må forhandlingene konkluderes raskt, sannsynligvis i løpet av neste uke. Mount skal være fast bestemt på å signere for United og er enig med klubben om de personlige betingelsene.

Spørsmålet er hvor sta Chelsea er, og om de kjøper «ultimatumet» fra United. Kan de tillate seg å krangle om 5-10 millioner for en spiller som ikke ønsker å være der og kan forlate klubben gratis neste sommer?

Mount har ifølge The Times avslått minst to kontraktsforslag fra Chelsea, og har ingen intensjoner om å forlenge den nåværende avtalen. Mauricio Pochettino ønsker at 24-åringen skal bli værende, men avgjørelsen ble tatt før argentineren ble ansatt som klubbens manager.

Rice- og Kane-fisking bak kulissene

Samme dag som det andre budet på Mount ble avslått, dukket det opp rykter fra Telegraph om at Manchester United hadde kastet seg inn i kampen om Declan Rice.

United.no vet at Harry Kane og Declan Rice sto øverst på ønskelisten til Erik ten Hag. Men av rent økonomiske årsaker var det usannsynlig at klubben kunne signere begge.

Jakten på Kane ble avsluttet før den begynte, da klubben konkluderte med at det ville bli umulig å hente Tottenham-spissen i sommer. Denne uka kom det likevel en melding til Kane fra Manchester via United-journalist Neil Custis i The Sun:

– Be om en overgang, dersom du ønsker deg til Old Trafford!

Når det gjelder Rice, har Arsenal vært i førersetet helt siden Europa Conference-finalen. Men da også det siste budet på 90 millioner pund ble avslått denne uka, skal begge Manchester-klubbene ha meldt seg på.

Ifølge Telegraph skal United ha vurdert en avtale der Harry Maguire og Scott McTominay går motsatt vei. Daily Mail mente for øvrig at det var snakk om Maguire og Anthony Elanga.

Siden har det imidlertid ikke kommet noen meldinger om at ideen ble satt til livs. En byttehandel mellom tre såpass profilerte Premier League-profiler vil neppe være en enkel sak å gjennomføre.

Spesielt ikke når også Arsenal og Manchester City sitter ved det samme forhandlingsbordet.

Italy v England: Group C - UEFA EURO 2024 Qualifying Round
ØNSKET: Både Harry Kane og Declan Rice skal være sterkt ønsket på Old Trafford.

Dialog med Onana

Det er åpenbart at United kartlegger mulighetene på keeperplass, konkluderte vi med i forrige uke.

Hva som skjer med David de Gea er fortsatt høyst usikkert, og neste fredag står spanjolen uten kontrakt.

– Det handler om penger, penger og penger, forklarte Andy Mitten i «Uno» denne uka.

Fredag meldte de italienske rykteguruene Fabrizio Romano og Gianluca Di Marzio at det er opprettet dialog mellom Manchester United og André Onana.

Kamerunerens agent skal nylig ha vært i Manchester. Der skal det ifølge italienske medier ha blitt kommunisert at United vil legge inn et bud i løpet av neste uke.

Inter skal kreve minst 40 millioner pund. Dette er imidlertid langt lavere enn de første meldingene som gikk ut på at klubben skulle ha 70 millioner.

Ett salg til én million

Manchester United er nødt til å selge spillere for at Ten Hag skal øke overgangsbudsjettet på 120 millioner pund.

Enn så lenge er det imidlertid bare gjort ett salg. Zidane Iqbal har bekreftet at han forlater klubben, og ifølge Fabrizio Romano selges 20-åringen til Twente i en overgang med en potensiell totalramme på én million euro.

Altfor lavt, ifølge mange kritiske røster på sosiale medier.

Ellers er det overraskende lite å melde.

Real Betis skal være interessert i Eric Bailly, som har en prislapp på kun to millioner pund. Fred er aktuell for Fulham, men de vil ikke betale de 20 millionene United vil ha. Donny van de Beek skal ha blitt tilbudt til Roma på lån. Manchester Evening News meldte at Borussia Dortmund har vist interesse for Hannibal Mejbri, noe Fabrizio Romano mener ikke stemmer.

Harry Maguire, Scott McTominay, Alex Telles, Anthony Martial, Dean Henderson og Anthony Elanga skal også være tilgjengelig for salg.

Powered by Labrador CMS