ryktene

Slik tolker vi ryktene: Mount-bud, Onana og svindyre spisser

Vi tolker aktiviteten på ryktebørsen og deler vår egen info om det Manchester United jobber med på overgangsmarkedet!

Publisert Sist oppdatert

Mount-saga i vente?

Vårens vorspiel til sommervinduet har handlet om én ting: Hvilken spiss skal inn på Old Trafford?

Rekrutteringsteamet med John Murtough i spissen har imidlertid begynt i en annen ende.

Eller mer presist – på midten.

Mason Mount er den første spilleren vi med stor sikkerhet kan si at Manchester United har gjort et fremstøt på. 24-åringen skal være enig med klubben om de personlige betingelsene.

Men alt tyder på at det er stor avstand mellom United og Chelsea i forhandlingene. Onsdag meldte The Telegraph og Fabrizio Romano at Chelsea avslo Uniteds første bud på 40 millioner pund uten å tenke seg om.

Ifølge rapportene krever Chelsea 70 millioner, mens United skal være villig til å betale 50 millioner.

Spørsmålet er hvor lenge partene må sitte ved forhandlingsbordet.

United har vist at de ikke ønsker en reprise av fjorårets Frenkie de Jong-saga ved å avslutte jakten på Harry Kane allerede i juni. Den vesentlige forskjellen i dette tilfellet er at Mount ønsker seg til Old Trafford, i motsetning til De Jong.

Kontrakten til Mount går ut neste sommer, noe som også spiller inn. Samtidig skal Mauricio Pochettino forsøke å overtale Mount til å signere en ny avtale med Chelsea, ifølge Romano. Arsenal skal ha endt sin interesse da de ble informert om at han ønsket seg til Old Trafford.

mount290521
KOBLES TIL UNITED: Mason Mount.

Men hvor lenge er United villig til å krangle med Chelsea om pris, før de begynner å jobbe med andre alternativer?

Parallelt jobber Chelsea med å hente inn Moises Caicedo. Den søramerikanske 21-åringen var United-aktuell før han signerte for Brighton, og skal også være på blokka i sommer. Men ifølge rapportene går det mot en Chelsea-overgang for Caicedo – hvis London-klubben betaler det Brighton krever.

Declan Rice er en annen kjenning fra ryktespaltene. United.no kjenner til at Uniteds landslagsspillere jevnlig snakket med Rice gjennom 2021/22-sesongen og uttrykte et ønske om å få ham til United. Rice skal ha blitt smigret av interessen.

United.no vet imidlertid at West Ham-profilen også følte seg lurt av Manchester United da de ikke hentet ham ved forrige anledning, og at 24-åringen har sagt at han ikke kommer til å stole på United igjen. Arsenal og West Ham forhandler for øyeblikket om Rice.

Svindyr spissjakt

Harry Kane skal ha vært Erik ten Hags soleklare førstevalg som Manchester Uniteds nye stjernespiss.

Men ifølge rapportene har klubben allerede gjort det klart at de ikke kan levere Kane til Ten Hag i sommer. Landslagsspissens går inn i sitt siste kontraktsår, men Daniel Levy krever mer for gullhanen sin enn det United mener er realistisk.

United.no kunne melde i mai at Kane sannsynligvis ikke ville flytte på seg i sommer og fullføre kontrakten i Tottenham. Onsdag skrev The Guardians United-journalist Jamie Jackson at United har avsluttet jakten på Kane.

kane200523
ALTFOR DYR: Harry Kane.

Dermed må United se på andre alternativer, noe som gjenspeiles på ryktebørsen.

Victor Osimhen, Randal Kolo Muani og Rasmus Højlund har alle blitt nevnt hyppig den siste uka. Fellesnevneren er at alle er svindyre.

Det største trillebårlasset krever Napoli, som ifølge rapportene skal ha hele 130 millioner pund for Osimhen. Hvis prislappen på Kane var urealistisk, er det vanskelig å se for seg at United – med et angivelig overgangsbudsjett på 120 millioner pund – vil kunne forsvare en så kostbar investering i sommer.

Kolo Muani og Højlund er rimeligere, men ikke akkurat på billigsalg de heller. Førstnevnte Frankfurt-spiss skal ha en prislapp på minst 80 millioner pund.

Tidligere har det blitt rapportert at United trodde de kunne få Højlund for under 50 millioner pund, men denne uka kom meldingene om at også Atalanta krever over 80 millioner for sin spissjuvel.

Fredag ble det rapportert fra italiensk hold at Atalanta har avslått et bud på 30 millioner pund, sannsynligvis fra Manchester United.

Højlund uttalte seg for øvrig om United-interessen til dansk presse denne uka, og avkreftet at han hadde snakket med Ten Hag.

For ordens skyld: Uansett hvilken retning oppkjøpssagaen tar, er United nødt til å selge spillere i sommervinduet for å øke overgangsbudsjettet som skal ligge på 120 millioner pund.

To keeperløsninger

Akkurat som med Mount og spissjakten, hersker det stor usikkerhet knyttet til hva som skjer helt bakerst.

For kort tid siden fikk united.no vite fra troverdig hold at David de Gea blir værende på Old Trafford neste sesong.

Men i skrivende stund er det åpenbart at det også jobbes med alternative løsninger.

Ifølge The Athletics United-journalist Laurie Whitwell er det to mulige scenarioer:

  • De Gea blir værende, og United signerer en ung keeper som utfordrer. 20-årige Bart Verbruggen følges tett, men ser ut til å være på vei til Brighton.
  • De Gea forsvinner og erstattes av en storsignering.
ddg190223
USIKKER FREMTID: David de Gea.

Diogo Costa nevnes stadig i ryktespaltene, men denne uka har det vært mest aktivitet rundt André Onana, som sto i mål for Ajax under Ten Hag. Chelsea er imidlertid også interessert, og Inter krever visstnok 70 millioner pund. David Raya er Tottenham-aktuell, men skal fortsatt være på Uniteds radar.

Dean Henderson virker å være på vei til Nottingham Forest, Tom Heaton skal ha fått utløst sin ettårsklausul, og innlånte Jack Butland har signert for Rangers.

Kim og Mbappé

Den første spilleren United virket å ha kommet lengst med tidligere i sommer, var midtstopper Kim Min-Jae.

Det var imidlertid utelukkende basert på rapporter fra italienske medier, som vi tillater oss å karakterisere som usikre. Ingen av de engelske United-journalistene meldte noen gang om enighet mellom Napoli-stopperen og United.

Og nå er det mye som tyder på at Kim Min-Jae havner i Bayern München. Fabrizio Romano melder at United er interessert, men at det aldri var noen form for enighet mellom partene.

Axel Disasi og Jean-Clair Todibo skal være alternativer.

Kim Min-Jae
KOBLET TIL UNITED: Kim Min-jae, men trolig har italienske aviser vært litt for skråsikre angående en mulig United-overgang.

Vi avslutter med det største navnet av dem alle. Kylian Mbappé har fått de største overskriftene denne uka, og ikke overraskende har Manchester United blitt nevnt som et alternativ for stjernespissen.

Torsdag skrev Daily Mails United-journalist Chris Wheeler at et bytte av Mbappé og Marcus Rashford ikke er fullstendig urealistisk.

Alt kan endre seg dersom Sjeik Jassim – med sine forbindelser – blir klubbens nye eier i sommer, men for øyeblikket virker Mbappé i United-drakt ganske fjernt – først og fremst på grunn av klubbens begrensede overgangsbudsjett.

Powered by Labrador CMS