AZ Alkmaar v AFC Ajax - KNVB Beker

Dette er spillerne Ten Hag ønsker seg

Manchester Uniteds ønskeliste skal allerede ligge klar for Erik ten Hag på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Dagen etter at nyheten om at Erik ten Hag kan få United-jobben, skriver Jamie Ducker at klubben allerede har lagt planer for sommerens overgangsvindu.

«Betydelige milder» vil gjøres tilgjengelig for Ten Hag, skriver Ducker i Telegraph, selv om en sesong uten Champions League vil koste klubben dyrt. Den nye manageren vil få midler fra spillersalg, mens lønnskostnadene for spillere på utgående kontrakt som Paul Pogba, Edinson Cavani og Jesse Lingard også kan frigjøres dersom de forsvinner.

Øverst på ønskelisten John Murtough vil presentere for manageren, står Harry Kane og Declan Rice.

En spiss og to energiske midtbanespillere skal være førsteprioritet, ifølge Telegraph. En ny høyreback skal også være et tema, og Ten Hag vil også kunne komme med sine egne ønsker.

United.no har fått opplysninger som tilsier at klubben allerede jobber med å få grønt lys fra Ten Hag på enkelte spillere, slik at de kan forberede sine fremstøt allerede. Nederlenderen skal eksempelvis ha blitt konsultert i forbindelse med avgjørelsen om å gi Bruno Fernandes ny kontrakt.

Nedenfor har vi samlet spillerne som har blitt koblet til Ten Hag og United den siste tiden.

Harry Kane (28)

Klubb: Tottenham
Pris: Minst 100 millioner pund

Tottenham Hotspur v Newcastle United - Premier League

Trenger ingen introduksjon. Koblet til både United og City forrige sommer, og skal ha vært nærmest sistnevnte. Ble værende hos Nuno Espirito Santo, som fikk sparken i november etter et 0-3-tap for nettopp United.

Jager Champions League-spill etter en opptur med Antonio Conte, og står med like mange ligascoringer som Cristiano Ronaldo.

Skal ifølge Telegraph stå øverst på ønskelisten sammen med Declan Rice. Nylig meldte Tottenham-journalisten til The Athletic at det fortsatt vil være helt uaktuelt for Daniel Levy å selge Kane til en engelsk rival.

Declan Rice (23)

Klubb: West Ham
Pris: Minst 100 millioner pund

England v Switzerland - International Friendly

United.no vet at Ole Gunnar Solskjær var en stor beundrer av Rice og Jack Grealish. Førstnevnte ble værende i West Ham, mens Grealish står med bare fire målpoeng i lyseblått så langt.

Lenge var Chelsea regnet som den store favoritten til å vinne kampen om Rice. Nå virker det langt mer åpent, spesielt med eiersituasjonen på Stamford Bridge.

David Moyes har imidlertid allerede satt en svimlende prislapp på Rice, og spørsmålet er om United er villig til å brenne av 150 millioner pund fra overgangsbudsjettet for å hente én av flere nødvendige brikker i sommer.

Kalvin Phillips (26)

Klubb: Leeds
Pris: 60 millioner pund

Leeds United v Crystal Palace - Premier League

Et navn som stadig trekkes fram på Old Trafford, men grunnet skade har det vært stille rundt Kalvin Phillips en stund.

Samuel Luckhurst i lokalavisen skriver imidlertid at Manchester United allerede jobber med å hente Leeds-spilleren. Ten Hag har vetorett, men klubben har ambisjoner om å signere Phillips, skriver Luckhurst.

I sitt resonnement utelukker Luckhurst både Rice og Bellingham av ulike årsaker.

John McGinn (27)

Klubb: Aston Villa
Pris: 40 millioner pund

GettyImages-1366254094

En midtbanespiller Manchester United skal ha hatt på radaren en stund, og er ifølge Telegraph et av navnene som vil bli lagt fram for Ten Hag.

Allerede 27 år, men har fått oppmerksomhet for sine solide og samvittighetsfulle opptredener i Premier League. Rykket opp med Dean Smith og Aston Villa i 2019 etter en overgang fra Hibernian.

Jude Bellingham (18)

Klubb: Borussia Dortmund
Pris: Ikke til salgs?

Borussia Dortmund v RB Leipzig - Bundesliga

En spiller som hører hjemme på listen over spillerne Manchester United ønsker seg, men neppe på en liste over sannsynlige overganger.

Bellingham kunne kommet til Old Trafford i 2020, men valgte Borussia Dortmund. Der har 18-åringen tatt Bundesliga med storm.

Det er lite som tyder på at Dortmund vil slippe Bellingham og Erling Braut Haaland i samme vindu. Dersom Bellingham skulle flytte på seg, virker det i skrivende stund mer sannsynlig med en overgang til Liverpool.

Ryan Gravenberch (19)

Klubb: Ajax
Pris: 30-40 millioner pund

AFC Ajax v Besiktas: Group C - UEFA Champions League

Det er ikke sikkert at Bellingham-alternativet er så altfor langt unna.

Ten Hag vet i alle fall alt om Ryan Gravenberchs styrker og svakheter. 19-åringen har lenge representert Ajax på forskjellige talentlister, og de to siste sesongene har han spilt fast for Ten Hag.

Regnes først og fremst som en offensiv åtter på midtbanen, og står med to scoringer og fem målgivende pasninger i Æresdivisjonen denne sesongen.

Skal være sterkt ønsket av Bayern München, som allerede skal være i forhandlinger med Ajax.

Antony (22)

Klubb: Ajax
Pris: 50-60 milloner pund

AFC Ajax v Borussia Dortmund: Group C - UEFA Champions League

Kanskje det største stjerneskuddet i Ten Hags nye Ajax-generasjon. Ble en umiddelbar suksess etter overgangen fra Sao Paulo i 2020, og scoret sitt første landslagsmål i oktober.

Spørsmålet Edwin van der Sar stiller seg er bare hvor mye de skal tjene på brasilianeren de hentet for 13 millioner pund.

Står med 19 målpoeng på 30 kamper så langt denne sesongen.

Jurriën Timber (20)

Klubb: Ajax
Pris: 70-90 millioner pund.

SL Benfica v AFC Ajax: Round Of Sixteen Leg One - UEFA Champions League

Stopper som har kommet opp under Ten Hag etter salget av Matthijs de Ligt.

Debuterte for førstelaget i 2020 og står allerede med seks landskamper for Nederland.

Ifølge Sky Sports kan midtstopperen koste mellom 70-90 millioner pund.

Rúben Neves (25)

Klubb: Wolverhampton
Pris: Minst 40 millioner pund

Wolverhampton Wanderers v Arsenal - Premier League

Skal ifølge The Sun stå øverst på ønskelisten til Ten Hag.

Har gjort sine saker bra for Wolverhampton i flere sesonger, og visstnok skal United ha lagt inn et bud på 35 millioner pund som ble avslått i januar.

Barcelona og Milan nevnes også.

Christopher Nkunku (24)

Klubb: RB Leipzig
Pris: Minst 60 millioner pund

=?UTF-8?Q?SpVgg_Greuther_F=C3=83=C2=BCrth_v_RB_Leipzig_-_Bundesliga?=

Høres kanskje først og fremst ut som en Rangnick-signering, men ifølge ryktebørsen har franskmannen vært på Uniteds radar en stund.

Kom til Leipzig fra Paris Saint-Germain i 2019, og har tidvis herjet med rådville Bundesliga-forsvarere. Står med 24 scoringer og 12 målgivende pasninger i alle turneringer denne sesongen.

Skal være ønsket av United, Liverpool, Real Madrid, Manchester City, Bayern München og gamleklubben PSG. Prislappen er satt til 75 millioner euro, men mest av alt håper Leipzig at franskmannen forlenger avtalen som strekker seg til 2024.

Powered by Labrador CMS