Skjermbilde 2023-05-19 kl. 12.02.50

Trekker fram to spillere United kunne og burde signert

Publisert Sist oppdatert

I en spesialepisode av supporterklubbens «Uno»-podkast er Fredrik N. Filtvedt og Eivind B. Holth på besøk hos René Meulensteen. Nederlenderen var tolv år i Manchester United, seks av dem som førstelagstrener for Sir Alex Ferguson.

I «Uno»-intervjuet med trekker den tidligere førstelagstreneren spesielt fram to spillersigneringer han anbefalte klubben å gjøre, men som aldri ble en realitet.

Den ene er Son Heung-min.

– Det irriterer meg faktisk litt, sier Meulensteen om sør-koreaneren som gikk til Tottenham fra Bayer Leverkusen i 2015.

– Jeg hadde sett på ham i én eller to sesonger, og jeg tenkte at dette var en spiller vi måtte hente. Jeg nevnte det for klubben.

Den andre er Willian.

På det tidspunktet var Meulensteen ferdig i Manchester United, og jobbet i en periode under Guus Hiddink i den russiske klubben Anzhi. Da landsmannen sluttet brått, ble Meulensteen forfremmet til hovedtrener.

– Jeg hadde et lag med mange interessante spillere. Samuel Eto’o, Lassana Diarra, Christopher Samba – og ikke minst Willian.

– Jeg ringte David (Moyes) fordi jeg visste at de var på utkikk etter nye spillere, og jeg visste at Willian var en stor United-supporter. Han spurte meg om jeg ikke kunne hjelpe ham med å få til en overgang. Jeg sa til David at jeg hadde en anvendelig brasilianer som kunne spille i alle de offensive posisjonene, og at det ville være en veldig god «deal» for United. En flott fyr også.

– Så ringte Ryan Giggs meg for å følge opp. Er det noen som vet hva United trenger, så er det meg, sa jeg til ham. Fordi jeg har jobbet med dere i så mange år. Men det ble aldri en realitet.

– Tottenham meldte interesse, og jeg mener han til og med var på medisinsk undersøkelse der. Så kapret Roman Abramovitsj hele overgangen og ba Anzhi-eieren om å sende Willian til Chelsea i stedet.

– Bare se hva Willian utrettet i Chelsea. Han var fantastisk. Jeg elsker å se ham spille.

Mens Son fortsatt spiller i Tottenham i dag, er 34-årige Willian i Fulham etter to korte opphold i Arsenal og Corinthians.

– Det er synd å tenke på i dag at United kunne hatt to så gode spillere, sier Meulensteen.

Meulensteen forklarer også hvordan han forvandlet Ronaldo på treningsfeltet, og hvorfor han ble ekstra stolt av Villa-volleyen til Van Persie. «Uno»-duoen lærer hvordan navnet til Erik ten Hag egentlig skal uttales, og Meulensteen deler sine tanker om United-managerens visjon og potensielle sommersigneringer som Harry Kane og Frenkie de Jong.

Se episoden på YouTube (med automatisk teksting):

Powered by Labrador CMS