Eintracht Frankfurt v TSG Hoffenheim - Bundesliga

Derfor er eksperten skeptisk til Muani

Publisert Sist oppdatert

Det er liten tvil om at Manchester Uniteds spissjakt er i gang.

Torsdag kom det meldinger om både Rasmus Højlund og Randal Kolo Muani, samtidig som det virker relativt å være relativt stille rundt Harry Kane.

I Uno’s spiss-spesial snakket podkast-gjengen til united.no med Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet om Kolo Muani, Frankfurt-spissen som scoret 23 mål denne sesongen, 15 av dem i ligaen.

– Han har hatt en veldig god sesong i Bundesliga og Champions League for Eintracht Frankfurt, forteller Bisgaard Sundet i podkasten.

– Muani er en ganske komplett spiss. Jeg så noen mente han minner litt om Thierry Henry, men jeg synes det er litt voldsomt. Han jobber hardt, og er god til å presse. Han scorer mye mål, og har jo mange målgivende pasninger, så han er jo den spilleren i Bundesliga som har høyest målpoeng til sammen denne sesongen her.

– Han er like gammel som Mbappé. Mbappé er jo en klasse for seg selv, men det finnes jo en del andre som er ganske komplette.

Viaplay-eksperten er imidlertid ikke i tvil om hvem han hadde valgt, hvis valget sto mellom Muani og Kane.

– Skulle jeg valgt mellom de to her og nå, så hadde jeg jo valgt Harry Kane. Men Harry Kane har ikke så mange år igjen sannsynligvis som Muani. Det som er forskjellen på de to når du skal vurdere dem opp mot hverandre, er at Kane har levert i Tottenham i veldig mange år i Premier League. Du vet hva du får. Han er Englands beste spiss.

HØR SPISS-SPESIALEN PÅ SPOTIFY!

– Mens Muani har levert ett år nå i Bundesliga i Eintracht Frankfurt. Frankfurt er en klubb som har hatt spisser som har scoret mange mål de siste årene, men som ikke har gjort det bra andre steder.

– Luka Jović forsvant til Real Madrid, som ikke gleder seg til å få noe spilletid der. André Silva var jo toppscorer foran Erling Braut Haaland da han var i Eintracht Frankfurt, men endte opp i Leipzig, og har ikke scoret mål der. Sebastian Hallér var veldig god for Eintracht Frankfurt, og dro til West Ham og mislyktes.

– Det er jo minuset med Muani. Jeg synes han har mer enn de andre spillerene jeg nevnte, men likevel er det åpenbart en usikkerhet om en spiss i Eintracht Frankfurt kan gjøre det like bra i Manchester United.

Powered by Labrador CMS