United-brev til fansen

Manchester United har sendt svar til fans som har henvendt seg skriftlig til klubben og gitt uttrykk for bekymring over sommerens manglende transferaktivitet.

Publisert Sist oppdatert

Det er viden kjent at United ble kritisert i sterke ordelag for sin manglende vilje/evne til å hente spillere i løpet av sommerens overgangsvindu. Til syvende og sist var Marouane Fellaini det eneste store navnet som kom til klubben, en overgang som først ble klar i siste liten. 

Noen av klubbens kritikere tok seg altså bryet med å sende klubben brev, med krav om skriftlig svar på henvendelsene.

Og det har de altså nå fått. Det har skjedd på bakgrunn av et såkalt «Fans’ Charter», opprettet av Premier League, og som United forholder seg til.

I brevet, som er undertegnet av Uniteds kommunikasjonssjef, Phil Townsend, gis det uttrykk for forståelse overfor fansen bekymringer, samtidig som det poengteres at klubben nektet å bli dratt inn i en «åtte uker lang panikktilstand» med mål om å styrke David Moyes’ spillertropp.

– Klubben har bestandig stått bak manageren på overgangsmarkedet, slik Sir Alex (Ferguson) mange ganger forklarte det, og det vil klubben fortsette med, skriver Townsend, og fortsetter:

– Gjennom å belønne ham med en seksårskontrakt har klubben demonstrert sin tro på, og støtte til, David Moyes.  Ved å gi ham anledning til å forme Manchester Uniteds fremtid, er vi involvert i et langtidsprosjekt, og ikke en åtte uker lang panikktilstand.

– Han må bli gitt anledning til å vurdere sin nye spillertropp og foreta sine egne avgjørelser med hensyn til hvilke spillere han mener vil styrke denne.

– To hovedmål

Townsend peker videre på at klubben hadde lagt til grunn to hovedmål foran overgangsvinduet, og at disse ble innfridd:

– For det første ønsket vi å beholde Wayne Rooney. Han er en fotballspiller i verdensklasse, og manageren var svært lysten på å beholde Wayne som nøkkelspiller i klubbens forsøk på å gjenta forrige sesongs Premier League-suksess. Det målet ble innfridd.

– Prioritet nummer 2 var å hente inn en midtbanespiller. Med Fellaini på plass lyktes vi også på det feltet.

– I tillegg må det fremholdes det faktum at Wilfried Zaha er ny i klubben, og at manageren har tilført troppen den unge og svært lovende Adnan Januzaj. Det betyr at troppen er noe annerledes enn den som avsluttet forrige sesong.

– Større utlegg enn normalt

Townsend bekrefter også at United har lagt ut i overkant av £40 millioner, eller «mer enn det som tradisjonelt har blitt brukt på overganger». Beløpet inkluderer kjøpet av Wilfried Zaha, som skrev under i januar og deretter ble lånt ut til moderklubben Crystal Palace for resten av sesongen.

Siden har klubben også sikret seg Nani på en ny 5-årskontrakt, samtidig som den er i forhandlinger med flere andre, deriblant Adnan Januzaj.

– Vi hadde også ytterligere midler til disposisjon, men det var ikke mulig å bli enig med andre klubber om overganger for de riktige spillerne. En nøkkel her er at spillerne vi kjøper må være de rette for Manchester United, og ikke bare som spillere.

– Det er også verdt å peke på at mange av spillerne som ble nevnt i forbindelse med en overgang til United, aldri var i David Moyes’ planer. Manchester Uniteds navn ble rett og slett brukt av andre for å blåse opp verdien på spillere eller for å høyne deres status, skriver Townsend til slutt i brevet.

Powered by Labrador CMS