– Vanskelig å se på at City vinner hele tiden

Phil Neville synes ikke noe om at Manchester City ligger milevis foran United for øyeblikket.

Publisert Sist oppdatert

Phil Neville er i full gang med oppkjøringen til VM for kvinnelandslaget til England.

VM-et som spilles i Frankrike blir Nevilles første store mesterskap for England etter at han ble landslagssjef i starten av 2018.

I den anledning har han gjestet podcasten, The Offside Rulesom tar for seg kvinnefotball. Selv om episoden med Neville i utgangspunktet skal dreie seg om han selv og forberedelsene til fotball-VM, streifer de også innom Neville sine tanker om det som foregår i United om dagen.

Neville har en lang karriere bak seg i United og er en del av av «Class of 92». Han var også en del av trenerteamet til David Moyes 2013/2014-sesongen.

MED MOYES: Neville ble hentet inn som førstelagstrener av David Moyes.

På spørsmål om han tror United vil komme tilbake til der har har vært, har den tidligere United-spilleren mye på hjertet.

– Når man ser på de siste årene, så ser man en klubb som har gått vekk fra den visjonen og filosofien som United alltid har hatt, sier Neville.

– De trenger å gå tilbake til å spille en spesiell type fotball. Det er ikke bare Sir Alex Ferguson som sto for den måten å spille fotball på, men den går helt tilbake til Sir Matt Busby-tiden og også via Ron Atkinson.

Neville mener at man bare trenger å se til de som tok de tre øverste plassene i årets Premier League for å finne klubber som per dags dato har den stabiliteten som United streber etter.

– Når man ser på City, Liverpool og Tottenham, så ser man klubber som har en sterk fundament. Fra et økonomisk ståsted så har United det også, men ikke på banen, mener han.

– De tre klubbene har et innarbeidet system og en spillestil som de tror på, mens United er ut til å litt i alle retninger med forskjellige managere.

England-sjefen legger til at han tror Solskjær og teamet hans er riktig for United nå, i søken etter et godt fundament, men tror ikke man får se United helt i toppen med det første.

RIKTIG: Phil Neville har troen på at disse mennene har det som skal til for å bringe United tilbake blant de store.

– Det vil ta tid. Det er ikke noe «quick-fix». Men jeg håper at med de økonomiske musklene kombinert med det teamet som er i United nå, så kan United utfordre de beste lagene om ikke så altfor lenge.

– Det er veldig vanskelig å se City vinne alt som er, og spesielt siden vi er langt bak. Det virker som de er milevis foran oss for øyeblikket, avslutter Phil Neville.

England åpner VM med nabooppgjør mot Skottland 9. juni. I tillegg har de Japan og Argentina i sin gruppe.

Powered by Labrador CMS