– VILLE VÆRT FLAU: Phil Neville ville ikke likt å få Mourinhos bemerkninger slengt etter seg.

– Martial er et røverkjøp

VIDEO Phil Neville tror Uniteds unge franskmann kan bli en av verdens beste angripere.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere United-backen var en av David Moyes’ mest betrodde medarbeidere, både på Goodison Park, og deretter i de ti månedene Moyes fikk som manager på Old Trafford. I likhet med sin gamle sjef havnet Neville etter hvert i Spania. Men mens Moyes – enn så lenge sitter på nåde som sjef i Real Sociedad, nyter yngstebror Neville suksess som assistent for Valencia-manager Nuno Espírito Santos.

Og det var nettopp i kapasitet av jobben som assisterende manager i Valencia at Phil Neville fikk øynene opp for Anthony Martial, 19-åringen som ble hentet til Manchester United på tampen av sommerens overgangsvindu. Han mener at United har gjort et varp ved å sikre seg den unge franskmannen.

– Han gjorde oss nervøse

– Fra første gang jeg så ham, da vi (Valencia) tidligere i sesongen møtte Monaco i Champions League-kvalifiseringen, var han fryktinngytende. Han gjorde meg nervøs og forsvarsspillerne våre nervøse, hver eneste gang han fikk ballen. Han liker å vende, han liker å drible og, det jeg mener han først og fremst har tilført United, er fart.

– Fart i kontringsspillet, slik vi så det mot Everton da de dro til Goodison Park og vant, og fart når United spiller sin ballbesittende stil under Louis van Gaal. Han har tilført laget skikkelig fart. Han er sterk, han er rask.

– Det har blitt stilt spørsmål ved pengene Louis van Gaal betalte for ham, men jeg mener at United har gjort et virkelig røverkjøp, og at stilen hans passer i Premier League. Jeg tror det kommer mye mer fra ham. Han er ung, han er i en læringsprosess, og jeg tror han kommer til å bli en av verdens beste angripere, avslutter Neville.

Powered by Labrador CMS