Legger skoene på hylla

Phil Neville bekrefter at han gir seg som fotballspiller. United neste stopp?

Publisert Sist oppdatert

Phil Neville forlot Everton etter avslutningen av sesongen, og det kommer ikke som noen stor overraskelse når den tidligere United-spilleren nå bekrefter at han er ferdig som fotballspiller. 36-åringen har de siste ukene vært linket både til en trenerjobb i United og til managerjobben i Brighton, men ventet til lørdag kveld med å endelig bekrefte at hans dager som spiller er over.

– For tre uker siden virket det som om alle i hele verden la opp. Jeg tenkte ‘Jeg vil ikke kaste meg på bølgen’. Jeg ønsket bare at det skulle være en stille og glidende overgang, sier Neville til The Guardian.

Neville er i ferd med å fullføre sitt UEFA A-trenerkurs, og er for tiden med i støtteapparatet rundt Englands U 21-lag i EM i Israel. Mannen med 386 United-kamper forteller at han ønsker seg en karriere som trener eller manager, men at han også har fått jobbtilbud fra media som han vurderer.

– Jeg reiser til VM neste sommer med BBC – ikke som spiller! Jeg trives med å jobbe i media, men jeg ønsker også å være trener, jeg ønsker flere timer på gressmatta. Jeg har to muligheter, enten å gå inn i media eller å jobbe som trener eller manager. Jeg har fått tilbud begge steder. Jeg skal sette meg ned etter turneringen (U 21-EM, journ.anm.) og ta en avgjørelse.

Etter Englands 3-1-tap mot Norge lørdag kveld, er det allerede avgjort at England ikke kommer videre fra gruppespillet. Englands siste kamp spilles derfor allerede tirsdag. Så gjenstår det å se om Phil Neville blir en del av Moyes’ støtteapparat på Old Trafford den kommende sesongen, eller om andre oppgver venter for yngstebror Neville.

Powered by Labrador CMS