– Jeg følte tomhet

Phil Neville karakteriserer «æresrunden» etter 3-1-seieren over Hull på Old Trafford, som karrierens «tommeste øyeblikk».

Publisert Sist oppdatert

For United-fans har det nærmest blitt en vane å se spillerne paradere ligatroféet etter siste hjemmekamp, eller i det minste juble over at laget fortsatt er med i kampen ligamesterskapet. Men det var alt annet enn jubelscener å spore da laget ruslet rundt gressteppet etter tirsdagens kamp.

37 år gamle Phil Neville, som denne sesongen har hatt en sentral plass i førstelagets trenerapparat, innrømmer da også at han hadde sett for seg helt andre scener enn dem som  utspant seg etter oppgjøret mot Steve Bruces FA-cupfinaleklare mannskap.

Manchester United v Hull City - Premier League
Ikke den helt store entusiasmen etter tirsdagens ligaavslutning på Old Trafford.

– Det har vært en veldig vanskelig sesong for oss, innrømmer han i et intervju med Daily Mail.

– For en klubb som burde ha vært med og kjempet om ligatittelen er det selvsagt ikke godt nok å avslutten sesongen på syvendeplass. Og, i tillegg å se en mann som gjennom åtte år har vist meg så mye tillit, miste jobben … det var nok en av de tyngste dagene i mitt fotballiv, innrømmer han.

– Derfor var følelsen da jeg spaserte rundt Old Trafford etter Hull-kampen sannsynligvis den tommeste jeg har noensinne har opplevd på en fotballbane.

– Da jeg tok denne jobben regnet jeg med å paradere rundt på gressteppet etter sesongens siste hjemmekamp, enten som tittelutfordrer eller med ligatroféet i hendene allerede. Det er hva denne klubben forventer, så vi er nødt til å sørge for at det skjer neste sesong.

– Tøft å se Moyes gå

Manchester United v Swansea City - FA Cup Third Round
– Tøff å se David Moyes gå.

Men utilstrekkelighetene ute på fotballbanen til tross, er det nok sparkingen av David Moyes som først og fremst har gitt Phil Neville noe å tygge på:

– Han (Moyes) måtte ta mesteparten av kritikken som kom utenfra, men om du spør hvem som helst innad i klubben, er det enighet om at alle har et kollektivt ansvar for det som skjedde. Det gjelder både spillere, ansatte, trenerteamet – samtlige.

– Ettersom jeg klassifiserer  ham som en venn, var det veldig skuffende å se David miste jobben. Som spiller opplevde jeg aldri å se slikt skje med en manager; – vel, kanskje da Kevin Keegan mistet jobben som manager for England.

– Sviktet på hjemmebane

– Området vi først og fremst har mislyktes på, er så definitivt det faktum at vi har tapt åtte hjemmekamper (i alle turneringer). Det er bare ikke akseptabelt, sier Neville videre, mens han funderer over hva som egentlig gikk galt.

– Om vi bare hadde spilt bortekamper, ville vi ha vært ligamestere nå. Isteden har vi tapt kamper på Old Trafford mot lag vi bør slå. Der ligger vår største enkeltfiasko.

Hva så med fremtiden?

Her røper Neville at han er usikker på hva som vil skje etter helgens sesongavslutning mot Southampton på St. Mary’s:

– For min egen jobbsituasjons vedkommende, vet jeg ikke hva som venter. Men sesongen har jo ikke vært god nok. Nå må det sørges for, og det uansett  hvem som blir sittend med ansvaret, at vi kommer tilbake og kjemper om mesterskapene neste sesong. Det som er sikkert, er at jeg ønsker å være del av Manchester Uniteds fremtid. Jeg er jo et Manchester United-menneske. Jeg elsker denne klubben, sier Neville til slutt i intervjuet.

Powered by Labrador CMS