Ferdig i United

Phil Neville bekrefter at han ikke lenger er med i trenerteamet i United, og at han har tatt en ny jobb, for BBC.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært spekulert mye rundt Phil Nevilles rolle i United-laget etter at David Moyes fikk sparken.

Det har hersket tvil rundt om Louis van Gaal ville finne en plass til den tidligere United- og Everton-spilleren, og nå bekrefter Neville selv, at han ikke lenger er trener i United, men at han har tatt en jobb for BBCs «Match of the Day»

«Match of the Day», er et TV-program i England, der høydepunktene fra Premier League kampene vises samme kveld som kampene er spilt.

Nye tider i BBC

Programmet er meget populært, og til denne sesongen kommer det flere programmer i uken, i tillegg til programmene som går lørdag og søndag kveld, etter fotballrundene.

Det skjer imidlertid store forandringer der nå, ettersom Alan Hansen, programleder gjennom 22 år, har gått av med pensjon. Helt fra 1999, har han ledet det sammen med Gary Lineker, så det har vært få forandringer gjennom de siste tiårene.

Nå kommer det flere nye fjes på skjermen, og en av dem, er Phil Neville. Neville var en av flere tidligere spillere som ble hentet hjem igjen da David Moyes kom til klubben før forrige sesong.

Ferdig i United

Flere av dem er fortsatt i klubben nå, også etter at Moyes ble sparket, men for Phil Nevilles del, har fremtiden lenge sett usikker ut.

Neville, som ble med Moyes fra Everton uttalte at dagen da manageren fikk sparken fra United, var den tyngste i karrieren hans sålangt. Han er fortsatt ansatt som trener for førstelaget i United, men på Twitter melder han nå at han ikke lenger er med i trenerteamet til førstelaget.

Neville fikk prøve seg som ekspertkommentator under VM i Brasil, men etter at BBC mottok hele 445 klager etter innsatsen hans i den første kampen hans, innså han at det var vanskeligere enn forventet.

– Å være sidekommentator er vanskeligere enn jeg hadde trodd. Jeg kommer til å bli bedre, og jeg er i det minste glad for at jeg kunne hjelpe dere med å få sove, skrev han på Twitter etter å ha blitt bombardert med kritikk.

Til tross for dette har BBC altså troen på Neville, og vil la han jobbe tett med Gary Lineker, som har vært med i showet siden 1999. Tidligere spillere som Rio Ferdinand og Ruud Gullit, vil også figurere i programmet fra tid til annen.

Powered by Labrador CMS