– Rooney en naturlig leder

Og Phil Neville mener Wayne Rooney fortjener statue utenfor Old Trafford dersom han slår Bobby Charltons scoringsrekord.

Publisert Sist oppdatert

Phil Neville som for øyeblikket jobber som Match of The Day-ekspert hos den britiske statskanalen BBC etter sitt kortvarige United-opphold som David Moyes’ assistent er ikke i tvil om at mannen som bare er 33 mål unna toppscorertittelen i Manchester United nærmer seg en statue fortjent.

– Dersom du slår Bobby Charltons rekord i Manchester United snakker du statue-status, sa den tidligere United-poteten, og fortsatte:

STATUEMATERIALE: Wayne Rooney.
STATUEMATERIALE: Wayne Rooney.

– Fordi han er en legende. Når jeg sier statuematerial mener jeg legendestatus.

– Giggs i samme kategori

– Det har vært mange strålende spillere for Manchester United men dette gjelder bare for legender – Law, Best, Charlton, Ferguson (som alle har statue utenfor Old Trafford). Giggs er også i kategorien, sa Neville ifølge The Mirror.

Rooney har selv uttalt tidligere at han ikke tenker på den gjeve tittelen, men Neville tror det er noe kraftspissen sikter seg inn på.

– Rooney sikter nok på å slå rekorder for at han skal komme helt opp der med «the greatest». Det må bli hans utfordring de neste fem årene.

– Jeg ser ikke andre alternativ

Tirsdag ble det kjent at Louis van Gaal har gitt kapteinsbindet til Wayne Rooney. Nå er han også i noens øyne favoritt til å å få kapteinsbindet når Steven Gerrard gir seg på landslaget.

– Wayne har håndtert press gjennom hele livet sitt. Det er noe han ønsker. Han har åpenlig sagt at han ønsker begge kapteinsjobbene. Jeg ser ikke andre alternativ.

– Wayne er en naturlig leder. Han sier ting i garderoben. Han har lagets respekt. Han er en seniorspiller og folk ser opp til ham, sa Neville.

Powered by Labrador CMS