Phil Jones.

Den nye dødballfoten

Jones’ rolle på Loftus Road vakte oppsikt. Hvem burde egentlig ta hjørnesparkene?

Publisert Sist oppdatert

Manchester United seiret over antatt dårligere motstand, og alt var øyensynlig som vanlig. Men det var noe som ikke stemte. Phil Jones tok hjørnespark.

Det førte til reaksjoner. Steinharde Phil Jones fra Preston hadde gjort Ángel Di María og Wayne Rooney til tilskuere. Var det egentlig noe galt i det? United har omsatt 3 av 119 hjørnespark til mål denne sesongen, og dersom ballen finner de to sistnevnte i boksen er det i hvert fall en brukbar mulighet for at den kan fortsette i retning mål. Phil Jones har scoret 2 mål på 116 kamper i Premier League.

“Uansett hva som skjer kommer denne kampen til å gå inn i historiebøkene som den der Phil Jones tok en corner.”

@RFFH

Men det gjenstår fremdeles et stykke før man er like dårlige som City, som har scoret usle 2 mål på 166 cornere. Best i klassen? Chelsea har 8 mål på 132 hjørnespark, QPR har 6 mål på 115 fra hjørnet mens Sam Allardyces artilleri har gjort 7 mål på 139 forsøk.

Van Persie corner
THE USUAL SUSPECT: En innsvinger fra dette holder passer bra for Robin van Persie.

Av totalt 119 hjørnespark denne sesongen har rundt en firedel vært vellykkede, det vil si at de har nådd en lagkamerat. Det er omtrent midt på treet i Premier League-sammenheng.


SpillerAntall hjørnesparkVellykkede hjørnesparkSuksessrate
Di María47714.9
Rooney30930
Mata20630
Young7342.9
Van Persie7228.6
Anderson4125
Jones2150
Januzaj200

Så ble det ikke noe cornermål mot QPR. Og det kan godt være at det er en stund til vi får se Jones holde armene i været og signalisere cornervariant. Men Van Gaal skal ha for forsøket.

Powered by Labrador CMS