Slutt på måltørken

Da Phil Jones sendte United i ledelsen mot WBA i første omgang avsluttet han samtidig en kollektiv måltørke.

Selv om United som alle snuoperasjoners far har gjort det til en klubbtradisjon å gjøre det vanskelig for seg selv, vet vi at det lønner seg å score først i fotball.

Da Phil Jones headet inn 1-0 mot West Bromwich lørdag formiddag brøt han samtidig en negativ trend som strakk seg over fem kamper. Før oppgjøret på The Hawthorns hadde nemlig ikke United scoret i første omgang siden 28. januar da Robin van Persie scoret allerede etter seks minutter hjemme mot Cardiff.

Kamper uten mål i første omgang:

• Olympiakos (b) 0-2
  • Crystal Palace (b) 2-0: Van Persie 62′, Rooney 68′
  • Arsenal (b) 0-0
  • Fulham (h) 2-2: Van Persie 78′, Carrick 80′
  • Stoke (b) 1-2: Van Persie 47′

Fem omganger tilsvarer 225 minutter, eller to og en halv fotballkamp uten mål.

Dersom vi ser tilbake på de siste ti kampene (før West Bromwich) scoret United i første omgang i kun to av kampene.

Nå som rekken er brutt har det kanskje ikke så mye å si? Uansett skal United ut i en vanskelig åttendelsfinale mot Olympiakos onsdag 19. mars hvor laget er nødt til å score tre mål eller mer, og vår sak om tidligere storseire i Champions League viser at det slett ikke er så dumt å få inn et par mål så tidlig som mulig for å knekke motstanderen.

Ser vi på Premier League-sesongen hittil ser vi samme negative trend. United står med 20 mål i første omgang (0,71 per kamp) og 26 mål i andre omgang (0,93 per kamp).

Regner vi poeng ved halv- og fulltid er ikke bekymringen like stor. United har tatt 40 poeng i første omgang og kun fem poeng mer etter pause.