– Savner Phil Jones

De defensive problemene i sesonginnledningen, skyldes i stor grad Phil Jones’ skadefravær. Det mener i hvert fall Uniteds forrige manager, Ron Atkinson.

Publisert Sist oppdatert

73-åringen følger fortsatt godt med på sin gamle klubb, som han i løpet av fem og et halvt år ledet frem til FA-cupmesterskap i 1983 og 85.

Han ser med bekymring på Uniteds store skadeproblemer i de bakre rekker, og mener at kneopererte Phil Jones bør tilbake så fort som mulig. Det vil imidlertid ikke kunne skje før om tidligst fem til seks uker.

– De savner Jones. Hvis han bare kan bli frisk vil han være løsningen på et stort problem for dem, sier Atkinson i et intervju med BBC Radio Manchester.

– Jeg så ham i noen kamper forrige sesong, og han viste seg både sterk og løpsvillig. Han var også dyktig til å støtte oppunder folk. I det hele tatt var han ikke redd for å stikke hodet frem.

– Hva med en midtbanekriger

Med forsvarsprobleme i mente, mener Atkinson også at United kunne hatt bruk for en sterk mann på midten:

– Se bare på dem de har hatt gjennom årene – spillere som Bryan Robson, Paul Ince og Roy Keane. Jeg tror Fergie ville ha elsket en slik spillertype på laget sitt. De var strålende spillere som samtidig skremte motspillerne litt.

– Forsvarsrekken har måttet tåle en del kritikk, men av og til blir de kanskje satt under ekstra press fordi de ikke har en skikkelig midtbanekriger foran seg, undres den fortsatt svært så interesserte pensjonisten.

Her kan du lese Ron Atkinsons profil på united.no

Powered by Labrador CMS