myhretrioe

– Fraværet er en kjempe-utfordring

Publisert Sist oppdatert

Raphaël Varane blir tidligst klar for United neste uke.

Jadon Sancho og Edinson Cavani hadde onsdag fortsatt ikke trent med resten av gutta denne sesongen, og var heller ikke avbildet da United-bussene ankom torsdagens trening på St. Andrews.

United-spillerne på vei inn til trening torsdag formiddag:

Sancho er ventet på United-trening fredag.

Paul Pogba og Fred returnerte tirsdag, og får 11 dager sammen med de andre før ligastarten mot Leeds, men Harry Maguire, Luke Shaw, Anthony Martial, David de Gea og Victor Lindelöf får mindre enn to uker.

– Må prioritere knallhardt

Det sier seg selv at det skaper noen utfordringer for Uniteds sesongforberedelser.

Sjansene for å trene inn noe nytt på treningsfeltet blir minimale. Det meste handler om å få gutta så fysisk klare som mulig er.

– Det er en topptreners lodd. Det er sånn det blir hvis man skal trene de beste klubbene i verden, og det er selvfølgelig en ulempe som trener at man ikke kan påvirke spillergruppa så mye som man ønsker. Det er en kjempeutfordring for de beste lagene, sier TV 2-ekspert og Lillestrøm-trener Petter Myhre til united.no.

Manchester City sliter med mye av det samme som United gjør, men for de andre forventede topplagene er situasjonen lysere.

– Så skal ikke jeg påberope meg å vite hvordan alle trenere tenker, men alle har jo lyst til å komme til seriestart vel vitende om at man har fått gjort alt man ønsket å gjøre, alt man planla.

– Uten sammenlikning forøvrig så kjente vi på det selv i Lillestrøm før sesongen. På grunn av coronarestriksjoner så kjente vi på oss at vi ikke var helt klare, at dette kunne gå alle veier, at vi ikke var i nærheten av å få gjort det vi ønsket.

– Da blir det en knallhard prioritering på hva man faktisk kan få gjort noe med også på kort sikt.

PETTER MYHRE: Lillestrøm-trener og TV 2-ekspert.

– Må stole på spillerne

Store deler av Uniteds førsteellever vil maksimalt ha én kamp i beina før ligastarten mot Leeds, og flere, for eksempel Sancho, Cavani og selvsagt også Varane vil trolig stå uten preseason-kamper når United ligaåpner mot Leeds 14. august.

– De beste klubbene må nok bare stole på at de beste spillerne takler dette, sier Myhre.

Utfordringen blir det å være kampklar.

– Spillerne har nok også fulgt alle sine fysiske programmer under feriene sine, men den beste måten å få selve fotballfysikken på plass på er å spille fotball. Så enkelt er det.

– Jeg har sett hundrevis av eksempler på spillere som for eksempel har returnert fra skade. De har aldri følt seg så bra trent, men etter en uke med fotball så er de helt ferdige. Da sitter de igjen med gangsperre, vonde lysker, vonde rygger eller vonde akilles.

– Det går ikke an å fremprovosere selve fotballspillingen på en tredemølle eller på et styrkerom.

Myhre glemmer ikke hva Robin van Persie sa om sesongens første måned.

– Han snakket om at det som regel var fem kamper frem til den første landslagspausen. Da handlet det seg bare om å komme gjennom de ukene. Det var vondt overalt, man visste at man ikke var i fysisk toppform. Det var en mental prøvelse.

– Mennesker må behandles ulikt

Flere supportere har reagert på at noen United-spillere har fått litt lengre ferie eller fortsatt ikke har returnert til United-treningene. Paul Pogba var for eksempel borte i over fem uker, mens Edinson Cavani også har fått ekstra ferie.

Myhre er ikke blant dem stiller seg hodesrystene til det.

Fotballeksperten påpeker at vi tross alt lever midt i en pandemi, og at noen av spillerne tross alt ikke har sett familiene sine på halvannet år. Da handler det også om å ta hensyn til hver og enkelt spillers behov.

– Det er ganske få mennesker som er uberørt av pandemien, og alle vet også hvor mentalt tøft det er å skulle levere maksimalt fysisk på trening og i kamp i en hel sesong. Dette koster mye, mennesker er også forskjellige, noe som igjen betyr at de må behandles ulikt.

– Startelleveren kan matche City

Med signeringene av Sancho og Varane ser Myhre uansett United som en klar kandidat blant de fire beste lagene i Premier League.

England v Czech Republic - UEFA EURO 2020 Qualifier

– City, Chelsea, Liverpool og United skiller seg ut både med startellever og også tropp.

– Med Sancho og Varane så har United forsterket førsteelleveren, men også troppen. Disse to gir United en dybde som gjør at de er mindre sårbare for skader, suspensjoner og slitasje. Det gir også en økt fleksibilitet med tanke på hvordan de kan spille. De spilte jo en del med tre midtstoppere mot de beste lagene tidligere. Jeg ser det som gode signeringer som gjør United enda mer konkurransedyktige.

– Samtidig så er det vanskelig nå å si hvordan ting ser ut om tre-fire uker. City kan ha hentet både Grealish og Kane, og da er det ingen tvil om at de vil være klare favoritter.

– Samtidig, i enkeltkamper så har både United, Liverpool og Chelsea en startellever som kan matche City, sier Myhre.

Powered by Labrador CMS