– Kampen vinnes på midtbanen

Petter Myhre sier til united.no at begge lag har utfordringer på midtbanen – og at disse kan bli utslagsgivende i lørdagens hatkamp i FA-cupen.

Publisert Sist oppdatert

Ja, både Liverpool og United har svakheter på midtbanen. Derfor tror jeg det laget som klarer å ta initiativ og vinne midtbanekrigen – duellmessig og ballmessig – stikker av med seieren. Det blir helt avgjørende å vinne 50/50-duellene – dette vil spre entusiasme, slår Myhre fast.

Premier League-eksperten mener uansett at det ligger an til en svært jevnspilt batalje når de to lagene barker sammen på Anfield i formiddag.

– Jeg blir overrasket dersom et lagene vinner med mer enn ett mål! Og det kan godt være at det ender med omkamp. Jeg synes det ser helt, helt åpent ut.

– Dette fordi Liverpool er gode og har god statistikk mot de bedre lagene. Grunnen er at de klarer å mobilisere en helt annen innsats og trøkk i spillet sitt når de møter de fem-seks beste lagene. Og da er det vanskelig å spille mot Liverpool – spesielt på Anfield, sier Myhre til united.no.

Han er imidlertid ikke i tvil om hvilket lag som ser sterkest ut på papiret.

– Det er nok United. Pilen peker også oppover for Fergies mannskap etter en tung start på det nye året. Og mens United virker å ha fått en oppsving formmessig, har Liverpool motsatt kurve. Jeg tror Ferguson er tryggere på hva han får av laget sitt enn det Dalglish er, sier Myhre videre.

Én eller to spisser? To eller tre på midten?

Han er spent på om enten Dalglish eller Fergie kan varte opp med noen taktiske overraskelser.

– Det blir interessant å se hva Liverpool gjør for å demme opp for de to på midten pluss Rooney, som jo dropper ned i banen. Jeg er spent på om vertene går ut med tre eller to sentralt på midten. Det blir helt avgjørende å vinne midtbanekrigen, gjentar han.

Myhre tror kampbildet vil bli preget av et Liverpool-lag som går rett i strupen på rivalene.

– Jeg vil tro Liverpool stiller med et lag som forstyrrer og ryster United. Men, samtidig vet de jo at Ferguson – spesielt borte – er villig til å gi initiativet til motstanderen. Han la seg bakpå og lot Liverpool ha mye ball og prøvde å kjøre kontra da lagene møttes sist. Jeg vil uansett tro at Liverpool ønsker å stresse United helt fra start, sier Myhre.

Underdogen Liverpool

Manchester United har måttet tåle mye juling på Anfield de siste sesongene. Myhre peker på Liverpools mobiliseringsevner som en tungveiende årsak til akkurat dét.

– Det har noe med spillertypene Liverpool har å gjøre. Hvert fall i form av at de er fae til å ødelegge for motstanderne. De klarer som regel alltid å mobilisere det lille ekstra når det står en motstander av topp kvalitet på andre banehalvdel. United, City, Chelsea og Tottenham har spillere med annet register, og da stiller Liverpool som underdog. Det er noe som kler dem, mener han.
Powered by Labrador CMS