– Vinner ingen titler på høsten

Peter Schmeichel mener det krever erfaring å holde formen gjennom en hel sesong, og at dette skiller United fra City.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har i løpet av de siste ukene tatt igjen City og distansert naboene med hele åtte poeng på tabellen. Peter Schmeichel, som har en fortid i begge klubbene, mener det er Uniteds erfaring som gjør at de har stått distansen slik de har gjort i forhold til sine lyseblå naboer.

– I starten av sesongen er alle friske i beina, alle kjemper for plassene på laget. Det er nødeløst, sier Schmeichel til ESPN. – Man får sving på sakene, man scorer og man scorer og man scorer.

– Men man vinner aldri noe i oktober, november, desember. Man må fortsette den gode formen inn på nyåret, og det er vanskelig om man ikke har vært i en slik situasjon tidligere. Ikke bare som spiller, men også manageren må ha spilt alle kortene sine riktig. Det krever erfaring.

– For å vinne Premier League trenger man denne erfaringen, man må ha vært med på dette et par ganger. Det er en grunn til at United er med i tetstriden år etter år, og det er en grunn til at noen klubber ikke er med å kjemper om titler, for det er så vanskelig.

– Sesongen varer i ti og en halv måned, ikke tre eller fire måneder. Man vinner ingenting før sesongen er over. Det er dette Man United vet, og som veldig få andre klubber vet.

Schmeichel har nå United som store favoritter til å hente hjem ligatrofeet nok en gang – for 20. gang i klubbens historie.

– Hvis man får en luke på denne tiden av sesongen bør man greie å vinne tittelen. Jeg ville blitt veldig skuffet, sammen med alle andre som bryr seg om Manchester United, dersom vi ikke skulle vinne den.

Powered by Labrador CMS