– Vi er tittelutfordrere

Peter Schmeichel er overbevist om at United vil henge med helt i toppen.

Publisert Sist oppdatert

Den 50 år gamle danske keeperlegenden var selv med på å vinne fem Premier League-titler som United-spiller. Dermed vet han alt om hvor vanskelig det er å nå helt til topps. Likevel tror han at United er i stand til vinne ligaen igjen allerede denne sesongen. Samtidig advarer han mot å ta noe som helst for gitt – som for eksempel at laget vil være tilbake i Champions League fra neste sesong. Et lengre fravær mener  han fort vil kunne bli til skade for klubbens anseelse.

– Fortsatt anser jeg Manchester United som en av verdens store klubber. Motargumentet er at vi ikke skal spille Champions League-fotball denne sesongen. Men jeg synes ikke at ett år utgjør noen forskjell. Vi har ett år på oss til å slå tilbake, og det tror jeg at vi kan klare, sa Schmeichel på et møte med pressen i forbindelse med golfturneringen The Farmfoods British Par 3 Championship, der han selv er med som deltaker.

– Forrige sesong var fryktelig, fastslo han, men han klarte likevel å trekke frem noe han mener er positivt: – At vi endte opp som nummer syv. Det betyr at vi heller ikke skal spille Europa League, og isteden kan konsentrere oss om Premier League.

– Slik jeg ser det var forrige sesong en «one-off» der alt gikk galt for alle involverte. Men det var en helt ny situasjon. Nå er spillerne blitt vant til at det er en annen (enn SAF) som har sjefsrollen. Det tror jeg vil være til Louis van Gaals fordel; at det ikke var han som tok over etter Sir Alex. Og, basert på mine egne erfaringer fra Premier League, ser han ut til å være rett mann for jobben, sa Schmeichel, og trakk blant annet frem 63-åringens taktiske egenskaper og lange erfaring.

– Modige avgjørelser

– Han tok noen synlige grep under VM, grep ingen andre ville ha våget å ta – som å erstatte keeper Jasper Cillessen med Tim Krul foran straffesparkkonkurransen i kvartfinalen.

– Så han virker å være sin egen mann, en som vet nøyaktig hva han er ute etter. Derfor tror jeg at vi kommer til å kjempe om tittelen igjen under hans ledelse.

Må gjøre det bedre på Old Trafford

Schmeichel ga videre uttrykk for at United må sørge for å bli vanskeligere å beseire enn det som var tilfellet forrige sesong. Spesielt mente han at det må radikale forbedringer til på hjemmebane dersom det skal være håp om pokaler og medaljer.

– Det var slett ikke noe særlig å tape så mange kamper Old Trafford. Det var problematisk. Derfor ville det vært fint å få rettet på det – og forhåpentligvis gjøre det med stil, konkluderte han.

Klubbkulturen er sikret

Den store dansken trakk også frem en faktor han tror vil vise seg som et smart trekk av Louis van Gaal – nemlig utnevnelsen av Ryan Giggs som sin assistent.

– På den måten har han sikret at klubbkultur og historie blir ivaretatt under det nye regimet. Ryan er en kompetent trener og en god leder. Det har han bevist gjennom sine mange år på Old Trafford, sa Schmeichel til slutt.

Powered by Labrador CMS