Schmeichs tipper United

Til tross for Citys topoengs forsprang i tabelltoppen, tror ex-Red Peter Schmeichel på Rød jubel i mai.

Publisert Sist oppdatert

Den danske keeperlegenden er overbevist om at Uniteds enorme erfaring til syvende og sist vil bli avgjørende for utfallet av årets Premier League.

– Spillerne, staben, fansen… de vet alle sammen hvordan det er. Det er på dette tidspunktet av sesongen at historie og tradisjon virkelig kommer til sin rett. Det er nå det virkelig begynner å telle, sier han, ifølge ManUtd.com.

Schmeichel deler imidlertid ikke Paul Scholes’ syn om at United kanskje må vinne resten av kampene for å klare å trekke det lengste strået. Tvert imot tror han at det vil skje mye rart før sesongen er over; og at måten United- og City-spillere takler motgang på vil bli avgjørende for hvor ligatroféet til slutt havner.

– Tap, men vinn

– Det man er nødt til å forstå, er at det er fullt mulig å gå på smeller både i mars og april og likevel ende opp som ligamester. United-spillerne vet at en kamp tapt ikke er det samme som at man taper ligaen. De vet at det ikke er grunn til å få panikk.

– Da er det mye mer sannsynlig at Citys spillere vil la seg påvirke av det ytre presset som uvegerlig dukker opp når man kjemper om sølvtøy.

Og som man vet – City har ikke vært i tilsvarende situasjon på mange, mange år. Klubben har ikke vunnet ligaen siden 1968, og har heller ikke vært i nærheten siden 1976/77. Den gang endte det til slutt med en andreplass, ett poeng bak Liverpool.

– Verdens undergang

– I mars, april og mai er kampen om ligatittelen det eneste man hører om. Enten det er på tv eller i radio, analyseres hele sesonginnspurten – uavbrutt. Det er umulig å unngå å det.

– Media vil omtale hvert eneste nederlag som om det var verden undergang. På denne tiden av året påføres spillerne et enormt press, så det siste de trenger er å påføres enda mer av det ved å tro på alle overskriftene etter et poengtap.

– Og det er nettopp her United har en fordel. Har man derimot ikke vært i en tilsvarende situasjon før, er det lett å tro på alt som serveres fra Sky Sports News.

– United har vært med på dette så mange ganger. De vet at de kan vinne ligaen selv om de taper poeng. Og nettopp det vil kunne bli helt avgjørende, fastslår den gamle storkeeperen, som selv vant fem ligamesterskap i sin tid på Old Trafford.

Powered by Labrador CMS