– Fem-seks som ikke bryr seg

Peter Schmeichel mener at riktige salg er vel så viktig som gode kjøp.

Publisert Sist oppdatert

De fleste har meninger om hva som må gjøres for å få United tilbake mot toppen, og mange av de meningene involverer spesifikt hvem som bør inn i januar. Peter Schmeichel, som spilte åtte sesonger for Manchester United, har et litt annerledes syn på hva David Moyes bør gjøre.

– Jeg synes at han, mer enn noe annet, bør la spillere gå. Det er noen spillere der som ikke gjør jobben, og som ikke har gjort det på en stund nå. For å være en Manchester United-spiller kreves det et visst prestasjonsnivå og mentalitet, og du må være stolt over å være en Manchester United-spiller. Jeg ser med fem eller seks spillere at de ikke bryr seg, og vi har aldri hatt spillere som ikke bryr seg. Du skal bry deg, forklarte Schmeichel til Daily Mail.

– Det er så åpenbart. Alle snakker om det. La oss si at klubben har 560 millioner supportere. Hvis du er med i førsteelleveren, så bærer du ansvaret for trivselen til 560 millioner mennesker på det tidspunktet. Det er mange mennesker. Det er 75 000 mennesker der på Old Trafford hver gang du spiller en kamp.

– Det er dette du må forstå når du er en Manchester United-spiller, det er denne typen ansvar du må ta på banen. Enkelte spillere ser ut som om de ikke bryr seg, og de bør ikke være i Manchester United.

– Jeg tror David Moyes allerede vil ha identifisert det, og signalet han vil sende ved å la spillere gå vil være mer kraftfullt enn det han sender ved å hente spillere inn.

Men det betyr ikke at Schmeichel mener at David Moyes må hente spillere – etter hvert. Panikkjøp i januar er den svære dansken i alle fall motstander av.

saf_schmeichel_pokal
SUKSESS: Schmeichel vet litt av hvert om hvordan en spillergruppe bør være.

– Han, David Moyes trenger å signere spillere. Han trenger å se seg rundt i garderoben og se spillere han har signert, og ikke spillere signert av den forrige manageren. Men hva er poenget med å signere spillere om de ikke er bedre enn hva du allerede har, og ikke vil forsterke laget? Jeg vet det ikke ser bra ut at vi er på niendeplass, men jeg tror ikke de riktige spillerne pleier å være tilgjengelige i januar.

– Det er den type gambling du må gjøre. Unntatt om du ønsker å betale 50 millioner pund for noen litt over gjennomsnittet som har et navn, og jeg vet noen har blitt nevnt, men jeg er ikke enig i det. Jeg synes vi er bedre enn det. Jeg vil heller gi David Moyes muligheten til å bygge et slagkraftig lag, og akseptere at vi er på niendeplass nå, heller enn å få panikk for å komme blant topp fire ved å hente inn flere spillere som tiden vil vise at er der for pengene, avsluttet 50-åringen.

Powered by Labrador CMS