Peter Schmeichel

– Den blir veldig, veldig viktig

Keeperlegende Peter Schmeichel om den forestående kampen mot AIK.

Publisert Sist oppdatert

Kampen på Friends Arena 6. august blir en generalprøve for Manchester United før sesongen sparkes i gang med Community Shield mot Wigan og bortekamp mot Swansea i Premier League-åpningen.

Peter Schmeichel vet av erfaring at spillerne ikke bryr seg nevneverdig om resultatene i pre-season, men så tett mot sesongstart mener dansken at United gjør seg selv en stor tjeneste ved å gå seirende ut av møtet med Allsvenskan-laget.

– Nå er det på tide å prikke inn formen. United er alltid utsatt for press, og presset blir bare større om United ikke skulle vinne. Presset kommer til å være der uansett, men kanskje det stilner litt om det blir seier. Skjønt, som Manchester United-spiller må du akseptere presset, men en skulle jo helst vært foruten, sier den tidligere keeperkjempen til ManUtd.com.

Han mener kampen blir Moyes’ viktigste som United-manager så langt.

– United blir rammet knallhardt av landskamper etter endt sesong, og alle spillerne trenger fire uker ferie. Nå har imidlertid Moyes alle spillerne sine tilgjengelige, og dermed får han mulighet til å drille en startellever til ligastarten. Spillerne kommer til å ha lyst til å vise seg frem, og sånn sett blir kampen veldig, veldig viktig.

Schmeichel forventer imidlertid alt annet enn enkel motstand mot AIK.

– De kommer til å være i bra form ettersom de er midt i en sesong. Det kommer nok til å synes at de er i sesong og United ikke, og United kommer nok ikke til å være like harde på pedalen ettersom de fortsatt er i sesongoppkjøring.

Powered by Labrador CMS