20 år siden dette Schmeichel-målet

VIDEO: Peter Schmeichel kunne mer enn å hindre ballen å gå i mål. Blant annet det motsatte.

Publisert Sist oppdatert

At Peter Schmeichel kunne bidra offensivt er nok de fleste United-supportere klar over, for hvem kan vel glemme hans bidrag til utligningsmålet i Champions League-finalen i 1999?

På denne datoen i 1995 hadde vi ikke noen spesielt hyggelig dag, siden vi røk ut av UEFA-cupen på bortemål, men Peter Schmeichel scoret i alle fall sitt eneste United-mål.

Motstander Rotor Volgograd hadde gått opp i en 2-0-ledelse på Old Trafford, mens Paul Scholes hadde redusert for United. Så, noen få minutter før sluttsignalet, headet den svære dansken inn utligningen etter en svært presis Giggs-corner.

Det var ikke nok til å ordne avansement, men det sørget i alle fall for at vi forble ubeseiret på hjemmebane i Europa litt til.

Uniteds lagoppstilling: Schmeichel; P Neville, Bruce, Pallister, O’Kane (Scholes 25); Beckham (Cooke 82), Butt, Keane, Sharpe; Cole, Giggs.

Under kan en se samtlige mål fra oppgjøret. Om en kun er interessert i Schmeichels mål kan det spoles frem til 1.10:

PS! Schmeichel scoret noen år senere på et slags brassespark, men det ble annullert for offside. Sjelden kost for en keeper. Det «målet» kan sees under.

Powered by Labrador CMS