– Sesongbeste!

Peter Schmeichel lot seg imponere over det han fikk se da United klatret til topps i Gruppe B.

Publisert Sist oppdatert

Mannen som i sin glansperiode mellom United-stengene skaffet seg rykte som en av tidenes aller beste keepere, er full av beundring over måten United fremsto mot et negativt og lavtliggende CSKA-mannskap. Han syntes også å se tegn til at Louis van Gaal hadde tatt seg ad notam noe av kritikken mot det som i vide kretser har blitt oppfattet som en forsiktig, kjedelig og risikofri spillestil.

– Ja, for dette er det beste jeg har sett United spille denne sesongen. Det virker som om Van Gaal kan ha lyttet til oss. Noen få personellendringer, med Rooney i rommet bak Martial som spilte gjennom midten,  og Rooney spilte veldig, veldig bra. Det virker som om det bør være hans posisjon, sier Schmeichel til The Sun (krever innlogging).

“Kampen ville ha vært tapt om det ikke var for De Gea.”

Peter Schmeichel

– Senere overtok han 9’er-rollen og scoret, men han slipper seg dypt, og han er en dyktig pasningslegger. De store spillerne sto virkelig frem i kveld, sa Schmeichel, mens han også trakk frem kveldens høyreback:

– Ashley Young… dette er noe av det beste jeg har sett av ham også.

– Schweinsteiger var fantastisk. Og De Gea – kampen ville ha vært tapt om det ikke var for redningen hans (da Seydou Doumbia var igjennom), og i neste øyeblikk var de på motsatt side av banen og satte inn 1-0.

– Kritikk følger med

Målscorer Rooney har vært gjenstand for massiv kritikk denne høsten, ikke minst etter de tre foregående kampene som alle endte målløse.
Schmeichel mener imidlertid at kritikk er noe som går hånd i hånd med det å være United- og England-kaptein:

– Når du  heter Wayne Rooney og ikke scorer på noen kamper, da vil folk rette pekefingeren. Etter min mening har han spilt ute av posisjon, men i dag synes jeg han var fantastisk.

Powered by Labrador CMS