Spurte Ferguson om lov til å gå til City

Her er en smakebit fra Peter Schmeichel-intervjuet i den nyeste utgaven av United-Supporteren.

Publisert Sist oppdatert

Den neste utgaven av United-Supporteren er trolig i posten hos de med raskest postgang fredag eller lørdag denne uka.

Der får du blant annet et lengre intervju med Ashley Young. Vi har også møtt de som fant, utviklet og kjenner Uniteds nye kjøp, Wilfried Zaha, best. Peter Schmeichel har også tatt seg tid til et lengre intervju med oss, og vi har en større sak om United-spilleren som ble italiensk topptrener før han og hele laget omkom i et flykrasj – noen år før München-ulykken.

Tirsdag kunne du lese en smakebit av Young-intervjuet. Onsdag fikk du en smakebit av saken om Wilfried Zaha og under finner du en liten del av intervjuet med Peter Schmeichel.

Det er selvsagt bare medlemmer som får disse bladene. Er du ikke medlem? Meld deg inn for en billig penge ved å trykke på lenken under teksten.

Spurte Ferguson om lov til å gå til City

Av: Lars Morten Olsen

Røde Peter. Det er det han kan bli kalt. Under vårt 53 minutters intervju sier han omtrent konsekvent «vi» om Manchester United, og han snakker engasjert om våre muligheter til å gjenerobre ligapokalen i mai. En ligapokal som i fjor ble revet bort fra Old Traffords troférom på brutalt vis. Av Manchester City – byrivalen som Schmeichel ironisk nok avsluttet fotballkarrieren med. Det ble bare 29 ligakamper for en klubb som endte midt på tabellen. En parentes i forhold til de 398 kamper og totalt 15 trofeer han vant med United. Men likevel var karriereavslutningen noe som forundret mange United-fans.

– Hvorfor City? Det må ha vært alternativer etter Aston Villa?

– Husk på at jeg hadde med familien, og vi bodde i Manchester. Og Manchester City da var ikke det hva City er i dag. Jeg ville på ingen måte spille for en fotballklubb som var konkurrent til United.

Vi treffer United-legenden i sentrale København. Mellom et eple som han spiser og vannflasken han av og til tar en slurk av, er han opptatt av å få fram hvem han virkelig har følelser for. Manchester United. Schmeichel hadde etter avslutningen med United spilt en sesong i Sporting Lisboa og en sesong med Aston Villa. Nå var han klar for å sette punktum på karrieren, og fikk altså tilbud fra City. Et tilbud han forsikrer at han ikke godtok uten å ha spurt om lov av sin gamle sjef.

– Jeg ringte til Ferguson og spurte han, og han hadde ingen problem med det, sier han i dette eksklusive intervjuet med United-Supporteren.

49-åringen mener det også er viktig å huske på at hans sesong i City var lenge før klubben ble sprøytet sprekkferdig med penger fra Abu-Dhabi. Sesongen hvor han spilte for de lyseblå, 2002/2003, endte City som nummer ni, 32 poeng etter ligamester Manchester United.

– Jeg har ikke spilt for den fotballklubben. Jeg spilte for en fotballklubb som nettopp hadde kommet opp fra Championship. Det er ingenting med den fotballklubb jeg var i som er igjen av dagens Manchester City. Det er to helt forskjellige klubber. Jeg hadde aldri drømt om at City kunne vinne Premier League.

Hanskene ble lagt på hyllen for godt etter den sesongen. Han ga seg noen måneder før han fylte 40 år. Tidspunktet for når han skulle gi seg betegner Schmeichel som en av sine to vanskeligste beslutninger i karrieren. Den andre? Hvorfor slutte i United? Sir Alex ville at han skulle fortsette. Lagkameratene ville at han skulle fortsette. Og supporterne tryglet ham å fortsette. Men Schmeichel ga seg etter Treble-triumfen og flyttet til Portugal.

Du kan altså lese hele intervjuet med Schmeichel, Young og Zaha i nyeste utgave av United-Supporterten, som du får hvis du er eller blir medlem.

Er du ikke medlem, kan du bli det for en billig penge her.

Powered by Labrador CMS