– Den beste i verden

Peter Schmeichel mener Sir Alex Ferguson er den beste manageren i verden.

Publisert Sist oppdatert

Han har vunnet elleve Premier League-titler og er kun ett poeng unna nummer tolv. Fem ganger har United endt opp som FA-cupmestere under Fergie, og med seier mot Barcelona i Champions League-finalen tangerer han Bob Paisleys historiske tre Europacuptitler.

– Jeg anser han som den beste manageren i verden, sier Schmeichel ifølge the Mirror.

– Da vi vant the treble, hadde han brukt årevis på å bygge et lag og gi oss selvtillit. Han fikk oss til å tro vi var det beste laget i verden og at vi hadde rett til å vinne alt vi kjempet om. Så gode var vi at ingen var i nærheten av oss en gang. Når man har troen kan alt skje – og det gjorde det.

Schmeichel, som forlot United etter den fantastiske 1998/99-sesongen, mener Sir Alex’ evne til å se potensialet i en spiller er mye av årsaken til Uniteds suksess de siste årene.

– Han klarer å se en spiller faktiske nivå. Han kan si: «Om tre måneders tid vil han ikke være av verdi for klubben og derfor er han nødt til å gå.» Eller så kan han si: «Jeg vil kjøpe den spilleren, for om 18 måneder trenger jeg han til å gjøre dette.» Det er slik han er som manager, mener keeperlegenden.

– Det er tolv år siden nå, og jeg har den samme følelsen som dere: Wow, det var fantastisk. Hvordan skjedde det?

– Når jeg ser tilbake er jeg stolt over å ha vært en del av det, at jeg var en av de spillerne. Vi hadde en manager i toppklasse og spillerne var fantastiske. Jeg er stolt over å ha vært en del av det.

Powered by Labrador CMS