– Verdens aller beste

Publisert Sist oppdatert

Robin van Persie og Wayne Rooney.

Javier Hernandez, Shinji Kagawa, Danny Welbeck, Ashley Young og Antonio Valencia.

Listen kunne vært lenger, men Peter Schmeichel mener i alle fall at United offensivt har mer å by på enn alle andre lag.

– Vår firepower er det ingen andre lag som har i hele verden. Ikke en gang Barcelona, sier han i et intervju med united.no.

Derfor har han også stor tro på at det blir United som jubler mest etter kampene mot Real Madrid – et lag som alltid ligger et godt stykke bak Barcelona i den spanske serien.

– Mine forventninger til kampen er at vi skal komme oss fra Madrid med et positivt resultat. Jeg vet at andre ser Real Madrid som favoritter, men med den form vi er i nå ser jeg oss som favoritter, sier han.

Og forklarer hvorfor:

– Vi har begynt å forsvare oss godt igjen. Vi har under en periode fått spillere tilbake fra skade, samtidig som vi ikke har mistet spillere. Vi har Vidic tilbake. Siden Ferdinand ikke spilte mot Everton, kan jeg godt se at forsvaret blir Rafael, Vidic, Ferdinand, Evra. Siden Giggs spilte mot Everton, tror jeg ikke han starter. Jeg tror Carrick og Cleverley spiller sentralt. Det ser solid ut nå.

Hvordan skal vi stoppe Ronaldo?

– Jeg tror det vil være en stor feil å fokusere for mye på Ronaldo. Man skal selvfølgelig respektere ham og ta sine forhåndsregler fordi han er en av verdens to beste spillere. Mot Everton så vi hvordan Phil Jones fullstendig eliminerte Fellaini, som i sine to kamper før søndag var en forferdelig spiller mot oss. Søndag plukket vi ham fullstendig ut av kampen. Det var en test for Real-kampen, fordi det var noe vi kanskje aldri har gjort før. Men ved å fokusere kun på Ronaldo glemmer du fort Özil, du glemmer Higuain, du glemmer dem alle sammen.

Schmeichel innrømmer imidlertid at han er litt urolig for Mourinho-faktoren i oppgjøret.

– Vi vet med Mourinho at hans aller største evne ligger i Champions League. Det er der han eksellerer over alle andre. Det er ingen tvil om at han setter opp et riktig lag til denne kampen, sier Uniteds keeperlegende.

Real – United spilles altså 20.45 onsdag kveld.

Powered by Labrador CMS