– Trodde min United-karriere var over

Phil Neville om United-debuten og hans største øyeblikk.

Publisert Sist oppdatert

Under en Q+A nå nylig, gjengitt på ManUtd.com, fikk Phil Neville spørsmål om hvordan det var å debutere for United.

Ifølge Class of ’92-helten kom debuten ganske overraskende på han.

– Jeg trodde jeg bare var der for å hjelpe materialforvalteren, for å være ærlig med deg! Men selv når du er et fast innslag på førstelaget, så forstår du det egentlig ikke.

– Du prøver alltid å forbedre deg fordi denne klubben alltid kjøper gode spillere. I min posisjon hadde vi to eller tre virkelig gode spillere av internasjonal klasse, og hver sommer ville sjefen prøve å få flere spillere inn, noe som holdt oss alle på tå hev.

LURTE HAN NEVILLE? Phil Neville visste ikke at han skulle debutere.

– Skylder Schmeichel alt

Phil Neville debuterte i januar 1995, og var i klubben frem til 2005. Hva var høydepunktet?

– En kan selvsagt ikke se bort fra trippelen, men mitt høydepunkt er faktisk et individuelt øyeblikk: da Peter Schmeichel reddet den straffen i FA-cupsemifinaleomkampen mot Arsenal [på overtid], siden jeg nettopp hadde laget straffesparket.

– Jeg trodde helt oppriktig at min Manchester United-karriere var over. Det var i det siste minuttet, jeg var sliten – jeg hadde spilt veldig godt i den kampen også – og så bare bokstavelig talt kollapset jeg på bakken og la Ray Parlour i bakken. Jeg tenkte bare «det var det – det har vært en god karriere», og så reddet Schmeichel den. Jeg skylder ham alt, sier Neville, som da sikter til at trippelen ville røket om Bergkamp hadde klart å overliste Schmeichel.

FEIRER SERIEGULL: Peter Schmeichel med flere feirer Uniteds ligagull i 1999. Det ble senere en trippel, noe det ikke kunne blitt om ikke Schmeichel «reddet» Phil Neville på Villa Park.

Les mer fra Phil Neville her.

Powered by Labrador CMS