MANCHESTER UNITED SUPPORTERS CLUB SCANDINAVIA
MANCHESTER UNITED SUPPORTERS CLUB SCANDINAVIA TRAVEL AS

Sist endret: 24. mai 2018

 

HVA VET VI OM DEG – OG HVA VI BRUKER DET TIL?

Manchester United Supporters Club Scandinavia og Manchester United Supporters Club Scandinavia Travel As (heretter samlet forkortet til MUSCS) bruker data om deg for å gi deg ett best mulig medlemstilbud. Data brukes for at annonsører skal kunne gi bedre og mer relevante annonser for deg. Annonser gir MUSCS viktige inntekter for å opprettholde drift av klubben. Vi er opptatt av at du forstår hvordan vi håndterer data om deg, og i denne personvernerklæringen forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvordan vi gjør det og hva vi bruker de til.

 

HVA ER PERSONOPPLYSNINGER

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse og ip-adresse, eller en kombinasjon av disse som gjør det mulig å anslå hvilken person som befinner seg bak dataene.

Behandling av personopplysninger kan f.eks være innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av disse. MUSCS er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av våre tjenester og produkter, og personopplysninger vi samler inn og bearbeider for de formål som fremgår nedenfor. At MUSCS er behandlingsansvarlig innebærer primært at det er MUSCS som har ansvar og plikter etter personopplysningsloven.

Et selskap som behandler data på vegne av MUSCS kalles en databehandler. Når vi benytter en databehandler sørger vi for å ha databehandleravtaler som regulerer hvordan denne kan behandle data. Generelt regulerer en slik avtale at databehandleren kun får behandle personopplysningene på MUSCS` vegne og til tydelig definerte formål.

HVORDAN FÅR VI OPPLYSNINGER OM DEG

KORT FORTALT: Det meste vi har av data om deg er data du selv gir oss gjennom opprettelse av et medlemskap i MUSCS, eller data som genereres når du bruker tjenestene våre. Dette kan f.eks. være sidevisninger og informasjon om din enhet.

Opplysningene hentes inn på flere måter:

1. Opplysninger du selv gir til oss

Når du registrerer deg som medlem hos oss vil du oppgi en del data som lagres av oss. Disse opplysningene lagres i våre databaser for å levere den tjenesten du har bestilt og for å forbedre tjenestene våre. Vi lagrer også opplysninger når du kontakter oss via vår hjemmeside, for eksempel via kontaktskjema kundesenteret eller gir tilbakemeldinger gjennom funksjoner i tjenesten slik at vi kan svare på dine spørsmål.

2. Opplysninger som samles inn gjennom bruk av tjenestene

Når du bruker tjenestene våre registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Dette gjør det mulig for oss å forbedre tjenestene, forebygge svindel og tilpasse innhold og annonser til ditt bruks- og interessemønster.

Vi samler for eksempel informasjon om hvilke nettsider du besøker og annonser du blir eksponert for.

Informasjonen kan deles opp i følgende typer:

I Teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling

Gjennom tjenerlogger og andre verktøy registrerer vi informasjon om enheten og tilkoblingen til våre tjenester, for eksempel operativsystem, nettleserversjon, ip-adresser, nettverksoperatør, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.

Eksempel på bruk: Tilpasse visningen av united.no slik at du kommer til mobilversjonen når du benytter en mobiltelefon.

II Informasjon om bruk av tjenestene

Når du besøker en nettside hos oss registreres denne aktiviteten automatisk i våre måleverktøy. Vi bruker denne informasjonen blant annet til å forbedre tjenestene våre, og for å gi deg innhold og markedskommunikasjon som er tilpasset ditt bruksmønster. Eksempel på bruk: Vi samler trafikkhistorikk for å se hvilke artikler som blir lest og hvor lenge de blir lest.

III Informasjon om posisjon

Vi registrerer din geografiske posisjon basert på din IP-adresse eller andre former for geo-lokalisering. (bruker vi andre)

IV Informasjonskapsler og lokal lagring

Når du bruker MUSCS`s tjenester lagres informasjonskapsler (cookies) og annen data lokalt (heretter lokal lagring av data) på din enhet. Dette er tekstfiler som lagres i din nettleser, og som kan leses av våre tjenester. Lokalt lagret data brukes for å forenkle bruken av våre tjenester og for å gi deg relevant informasjon når du besøker nettstedet vårt. Dette brukes også for å måle trafikken på våre nettsider, samle statistikk og for å forbedre våre tjenester. I tillegg bruker vi lokalt lagrete data fra tredjeparter for å måle og analysere trafikk og bruk på nettsidene våre, spore atferd for å bygge målgrupper for markedsføringsformål, forenkle annonsestyring og forbedre funksjonaliteten på nettsidene. Eksempel på bruk: Vi bruker informasjonskapsler for å kjenne igjen din enhet slik at du slipper å logge inn hver gang du bruker en av MUSCS sine tjenester. Informasjonskapsler benyttes også til å lagre hvilke annonser du har klikket på.og klikket på.

HVORDAN BLIR DISSE OPPLYSNINGEN DELT?

MANCHESTER UNITED SUPPORTERS CLUB SCANDINAVIA TRAVEL AS

Supporterklubben deler opplysninger om din bruk av tjenestene med vårt reiseselskap, Manchester United Supporters Club Scandinavia Travel As til bruk for de samme formålene som de ble samlet inn for, og som er beskrevet i denne personvernerklæringen.

Andre selskaper

Når det gjelder andre selskaper deler vi kun opplysninger med andre selskaper dersom dette er nødvendig for å levere avtalte tjenester. F.eks din adresse leveres til Posten for å utsending av medlemsblad.

I enkelte tilfeller kan vi dele opplysninger også med samarbeidspartnere som bruker opplysningene til å formidle målrettet innhold eller tilbud gjennom sine tjenester. Dette er kun aktuelt dersom du eksplisitt gjennom samtykkeerklæringen har gitt tillatelse til dette.

I tilfeller der MUSCS benytter andre selskaper inngås da avtaler som begrenser adgang til bruk av opplysningene og fastsetter forpliktelser til å følge gjeldende personvernlovgivning.

Annet

Dersom det er mistanke om at det er begått lovbrudd i forbindelse med bruk av MUSCS` tjenester, vil informasjonen kunne utleveres til offentlige myndigheter på begjæring. Vi vil ikke dele, selge eller formidle personopplysninger på noen annen måte enn beskrevet i denne personvernerklæringen.

RETTING OG SLETTING AV PERSONOPPLYSNINGER

Det er viktig at opplysningene vi har om deg er riktige og oppdaterte

Hvis du oppdager feil, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss slik at opplysningene kan bli rettet. Du kan også kontakte oss dersom du ønsker at opplysninger skal slettes.

Vi vil ikke lagre personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen og lovpålagte plikter vi har, for eksempel i henhold til regnskapslovgivningen.

Innstillinger for brukerdata på din medlemsprofil

Du kan påvirke MUSCS` lagring og bruk av data tilknyttet din medlemsprofil.

Sletting av informasjonskapsler (cookies)

Du kan velge om du vil akseptere lokal lagring av data gjennom innstillingene i nettleseren din. Her kan du normalt angi om du aksepterer lagring av informasjonskapsler fra nettsidene du besøker, fra tredjeparter som er tilknyttet nettsidene og eventuelt om du ønsker å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret.

Den eksakte fremgangsmåten avhenger litt av enheten din og hvilken nettleser du bruker. Mer om dette finner du her.

Hvis du velger å deaktivere lokal lagring av data fra MUSCS kan dette hindre at våre nettsider fungerer som tiltenkt, f.eks. kan det hende du må logge deg inn hver gang.

VÅRE ANALYSE- OG TREDJEPARTSVERKTØY

Vi benytter analyseverktøy for å samle inn informasjon om hvordan våre tjenester blir brukt

For eksempel måler vi antall besøkende, hvilke sider som blir besøkt, hvor lenge et besøk varer og lignende. Statistikk om brukere og trafikk brukes vanligvis i aggregert form, slik at ikke statistikken inneholder noen form for informasjon som kan knyttes direkte til deg som en identifisert person.

Særlig om 360 Platform

360 Platform er MUSCS sitt annonsesystem. 360 Platform lager målgrupper blant annet basert på din lesehistorikk og gjør det mulig for oss å levere mer relevante annonser til deg. Ønsker du mer oversikt om hvordan 360 Platform behandler persondata kan du lese deres personvernerklæring her.

Avmelding: Du kan melde deg ut av 360 Platform sin databehandling her. Merk at du fortsatt vil se reklame, men at annonsene ikke vil være tilpasset deg.

ENDRINGER I PERSONVERNERKLÆRINGER

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere personvernerklæringen for MUSCS sine tjenester, for å gjenspeile eventuelle endringer på nettstedet.

Når vi oppdaterer personvernerklæringen, vil den nye erklæringen bli publisert på nettstedet 14 dager før endringene iverksettes. Vi vil informere om endringene i de tjenestene som berøres.

LOKAL LAGRING OG INFORMASJONSKAPSLER

 

KONTAKTINFORMASJON

Dersom du har spørsmål om MUSCS sin personvernerklæring, kan du kontakte oss på: E-post: bernt@united.no

Postadresse:
Manchester United Supporters Club Scandinavia
Postboks 1992, Nordnes
5817 Bergen

 


Tilbake til forsiden