– Stoppet effektivt flabben på britiske kritikere

Kan Zlatan bli avgjørende i sesonginnspurten?

Publisert Sist oppdatert

– Vi tror alle at dette blir hans siste sesong i Manchester United. Hvorvidt han fortsatt kommer til å spille eller si stopp, vil være en svært personlig avgjørelse for ham selv. Jeg tror han ønsker seg frihet til å velge sitt eget liv og fremtid. Den forferdelige skaden ødela for et par sesonger han skulle ha spilt for oss, sa Mourinho nylig på sin pressekonferanse. 

Alt tyder på at Zlatan Ibrahimovic er inne i sin siste periode som United-spiller, og skal også nå være kvitt plagene etter den potensielt karrieretruende skaden han pådro seg i fjor.

ZLATAN: – Kanskje jeg er tilbake mot Sevilla

Spørsmålet mange stiller seg er om vi får se Zlatan tilbake i kjent stil igjen, eller om det lille inntrykket vi fikk under «comebacket» er der nivået nå ligger. 

En som har fulgt Zlatans karriere tett er Per-Jarle Heggelund, og skal vi tro fotballeksperten, er det ingen grunn til å avskrive Løven helt enda.

– Han kan absolutt hjelpe klubben i råkjøret på slutten. Han har jo merkelig nok aldri vunnet Champions League og akkurat der vil han strekke seg lengre enn langt. Dessuten er han en stor ledertype som er en gigantisk ressurs for Manchester United både i trening og kamp.

TILBAKE.

Det var mange som i sin tid mente at Zlatan var for gammel for Premier League. En fantastisk sesongstart i 2016/17-sesongen stilnet de fleste, og Heggelund var aldri overrasket.

– Overhodet ikke. Er man en av verdens beste fotballspillere så klarer man seg overalt, slik han er det synlige beviset på.

– Favorittøyeblikket mitt fra tiden i United får vel være de tre første kampene, da målene rant inn. Stoppet effektiv flabben på britiske kritikere som mente han var for gammel og ikke kunne levere i Premier League.

Zlatan har trent med førstelaget i snart to uker, og mener selv at han er tilgjengelig for spill. Heggelund mener at svensken fortsatt kan levere varene på høyeste nivå.

– Siste ord er garantert ikke sagt, men han blir ikke yngre til tross for en unik fysikk. Jeg håper han får glitre en siste gang på en stor scene denne sesongen.

Det spekuleres i om Zlatan kan finne på å gjøre comeback også på landslaget, men det er flere som mener det vil gjøre mer skade enn godt.

– Ja, det ble bragt på bane denne uken da han var her i Stockholm for å åpne padelsenteret sitt. Mange stiller seg dog kritisk til et comeback i blågult da han ikke var med på kvalifiseringen og at han skulle ta stor plass i en eventuell tropp.

VINNER.

Avslutningsvis sier Heggelund, i likhet med de aller fleste, at en overgang til varmere strøk – og kanskje et litt mer behagelig tempo på banen – er neste stopp i en helt vanvittig karriere.

– Hva angår ny klubb så er jeg er rimelig trygg på at det blir USA, kanskje allerede fra sommeren av.

Zlatan Ibrahimovic endte på 28 mål i alle konkurranser i sin første sesong som United-spiller, men har denne sesongen vært lite på banen – og står kun med én nettkjenning, i Ligacupen.

Tror dere Zlatan fortsatt kan spille en viktig rolle for Manchester United? 

Her kan dere følge Per-Jarle Heggelund på Twitter!

Powered by Labrador CMS