– United kan absolutt slå oss

MANCHESTER: Les svarene Pep Guardiola og Bastian Schweinsteiger ga på deres pressekonferanse!

Publisert Sist oppdatert

Før tirsdagens kvartfinale på Old Trafford møtte Pep Guardiola, Manuel Neuer og Bastian Schweinsteiger pressen i Manchester.

Pressekonferansen som egentlig skulle finne sted på Old Trafford klokken 18.30 norsk tid, ble imidlertid flyttet til Bayern Münchens hotell, Worsley Marriot, i siste sekund.

Guardiola var som kjent manager i Barcelona hvor han vant hele 14 titler på seks år. I tillegg har han allerede vunnet tre trofeer med Bayern München. Bundesligaen ble sikret forrige helg, mens tyskerne vant UEFA Super Cup og Klubb-VM før nyttår.

Både Moyes og Guardiola tok over regjerende ligamestere i sine respektive land. Der stopper imidlertid alle likheter. Guardiola har gjort Bayern uslåelige hjemme i Tyskland, og har kun avgitt seks poeng på vei mot ligatittelen. For Moyes har det gått noe tyngre.

Guardiola FC Bayern Muenchen Press Conference

– United er én av de viktigste klubbene verden, uavhengig av problemene de har hatt i år. De har fantastiske spillere. Det er en ære å være her.

Om presset:

– Bayern München har kun vunnet to ganger de siste 30 årene da Franz Beckenbauer og hans lag vant på 70-tallet. Så det er alltid vanskelig å vinne denne turneringen, men vi har blitt vandt til å være favoritter og det er en rolle jeg har lært meg å leve med.

– Bayern vant alt i fjor og vi er allerede ligamestere, men vi skal gjøre alt vi kan for å forsvare Champions League-tittelen akkurat slik vi forsvarte ligagullet.

Om problemene til United:

– Manchester United var den beste klubben i England i lang tid takket være Sir Alex Ferguson. Han var den viktigste årsaken til at United var så gode. Det blir ikke riktig å gi han skylden for at det har gått galt.

– Det er vanskelig å svare på hvorfor United har så store problemer i ligaen. Jeg har ikke vært der å sett hva som foregår der fra dag til dag. Men United har spilt bra i Champions League, og når jeg ser navn som Giggs, Ferdinand, Vidic og Chicharito så vet jeg hva de spillerne er gode for.

– Har United en god dag kan de absolutt slå oss, ingen tvil om det.

Guardiola fikk også spørsmål om han ble tilbudt United-jobben av Ferguson i New York.

– Engelsken min er ikke så god, så dersom han tilbød meg jobben forstod jeg det i så fall ikke, sa en lattermild Guardiola.

Schweinsteiger

– Jeg ser frem til Old Trafford. Det er spesielt. Vi er glade for å være her. Det første jeg tenker på når jeg hører United er Old Trafford, Sir Alex Ferguson og 1999.

– United burde alltid være blant topp fire.

Saken oppdateres…

Powered by Labrador CMS