Pele In London

Pelé er død

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld kom nyheten om at fotballegenden Pelé er død. Han ble 82 år gammel.

Det var agenten hans Joe Fraga som bekreftet dødsfallet.

Kondolansene og hyllestene strømmer inn fra hele verden – også fra Erik ten Hag som hadde følgende å si om den triste nyheten.

– Det er virkelig triste nyheter. En av de største [spillerne], kanskje den største noensinne, har gått bort, og jeg sender mine kondolanser til familien hans og hele fotballsamfunnet.

– Vi [har] mistet en stor personlighet, en stor fotballspiller, en vinner av tre VM-titler som er massive og over 1000 mål. Han var veldig elegant og jeg tror han endret spillet. Han var en gentleman i alle perspektiver.

Også United-legende og jevngamle Denis Law har kommet med sine kondolanser.

– Presisjonen i måten han spilte på gjorde at han var en fryd å se på, mer enn noe annet var han en god mann med stor tilstedeværelse og et fantastisk smil.

Fotballegenden ble innlagt med tarmkreft i fjor, og har siden det hatt store problemer med helsen og vært mye inn og ut av sykehus.

I begynnelsen av desember ble han igjen innlagt. Da ble det meldt at han hadde sluttet å respondere på cellegiften i forbindelse med kreftdiagnosen.

I sin tid var Pelé sett på som verdens beste fotballspiller. Under verdensmesterskapet i Qatar viste det Brasilianske landslaget støtte til Pelé.

Brazil v South Korea: Round of 16 - FIFA World Cup Qatar 2022

Pelé har vunnet VM tre ganger, noe ingen andre fotballspillere har klart.

Powered by Labrador CMS