Ekspert om Dybala-ryktene: – Skjønner det faktisk ikke

Rolf Otto-Eriksen mener en byttehandel mellom Paulo Dybala og Romelu Lukaku ikke gir mening for Juventus.

Publisert Sist oppdatert

Interessert i siste nytt om denne mulige overgangen: Vi følger alt i ryktespalten vår.

Eriksen kommenterer Serie A og Champions League for Viasat og har god kontroll på det som skjer i italiensk fotball.

– Jeg skjønner det faktisk ikke, sier Eriksen når united.no spør hvorfor Juventus er villig til å slippe Dybala til Manchester United i sommer.

– Den byttehandelen som det er snakk om her er ikke en «deal» jeg synes er spesielt logisk sett fra Juventus’ side.

KOMMENTATOR: Rolf-Otto Eriksen jobber med Serie A for Viasat. FOTO: MTG

Samtale med Sarri

Ryktene om Paulo Dybala dukket opp omtrent samtidig som kampen mellom United og Kristiansund ble sparket i gang på Ullevaal stadion tirsdag kveld.

Flere United-journalister hadde blitt briefet om at klubben var i forhandlinger med Juventus om den argentinske 25-åringen, og siden har rapportene strømmet på.

Italienske Fabrizio Romano, som tidligere har vært først ute med flere United-signeringer, melder at Dybala skal i samtaler med Juventus-trener Maurizio Sarri torsdag. Ifølge artikkelen i Guardian hersker det tvil om Dybala kunne tenke seg en overgang til Manchester United, mens Romelu Lukaku på sin side ikke skal ha noen problemer med å vrake Inter til fordel for Juventus.

Dersom Sarri forteller Dybala at han ikke er en del av planene, kan imidlertid situasjonen endre seg. 25-åringen vil i så fall kreve en høy lønn. Hans agent var i England på tirsdag for å gå i dialog med United.

LES OGSÅ:

INGEN KOMMENTAR: Ole Gunnar Solskjær ville ikke kommentere ryktene om Paulo Dybala på Ullevaal.

– Ikke tatt nok ansvar

25-åringen kom til Juventus fra Palermo i 2015 og ble en umiddelbar suksess. I 2017 herjet han i Champions League-duellen mot Lionel Messi og Barcelona da han scoret to av målene i 3-1-seieren som sendte det italienske flaggskipet til semifinale.

Forrige sesong ble det imidlertid bare fem scoringer i Serie A for Juventus.

Eriksen ser ingen åpenbar grunn til hvorfor Juventus skal gi slipp på Dybala denne sommeren, men forteller at angrepsspilleren har slitt med å ta det siste steget i den italienske storklubben.

– Dybala fikk drakt nummer 10 i Juventus, og det får du ikke uten videre. Men han har ikke klart å leve opp til ansvaret det gir. Du kan godt glimte til mot Cagliari eller Bologna, men når du svikter når det gjelder som mest kan du fort bli stemplet som en spiller som ikke klarer å få ut potensialet sitt når det teller.

– Juventus venter fortsatt på at han skal bli den stabile tieren som alltid skal gå foran, vise seg fram og avgjøre kamper.

ARGENTINER: Paulo Dybala representerte Argentina i Copa America og har ikke vært i aksjon for Juventus i sommer.

– Har dette noe med Cristiano Ronaldo å gjøre?

– Jeg tror det er plass til begge, men noe av grunnen til at de ikke lyktes helt forrige sesong var at Massimiliano Allegri aldri fant ut hvordan han skulle bruke Ronaldo og Dybala sammen. Det dreide seg ikke om manglende kjemi, for jeg tror det er et godt forhold mellom dem, men de er begge vandrere og tråkket litt i hverandres stier. Så de fant ikke helt rytmen sammen, og det gikk nok mest utover Dybala, sier Eriksen.

Viasat-kommentatoren tror heller ikke det handler om at Dybala ikke passer inn i systemet til nyansatte Sarri.

– Det er mange spillere som har tilsvarende egenskaper som Dybala som Sarri har lagt sin elsk på tidligere, sier Eriksen og nevner blant andre Lorenzo Insigne, José Callejon og Dries Mertens i Napoli.

GODT FORHOLD: Paulo Dybala og Cristiano Ronaldo har ikke fått det helt til å stemme på banen sammen, men skal være gå godt overens. Her i en kamp mot Chievo i januar.

Ingen kommentar fra Solskjær

Ole Gunnar Solskjær ønsket ikke å kommentere Dybala-ryktene på Ullevaal.

Vel, jeg er ikke her for å snakke om rykter og spekulasjoner om andre klubbers spillere. Men som jeg har sagt tidligere så jobber vi med 1-2 signeringer, og jeg håper vi kan annonsere ett eller to nye navn, sa nordmannen, som også fikk spørsmål om hvorfor Lukaku var igjen i Manchester.

– Han ble skadet, så det var best for han å være hjemme. Forhåpentligvis kan han trene igjen, snart så får vi se hva som skjer. Det var ikke så ille at vi måtte sende ham hjem fra turneen.

Dersom Dybala skulle bli United-spiller er det imidlertid ikke en ren Lukaku-erstatter Solskjær får i retur.

Argentineren har gjerne en utgangsposisjon ute til høyre i Juventus, gjerne i en offensiv treer, og liker å ta med seg ballen inn sentralt i banen.

Eriksen tror også at han kan trives i rollen bak spissen i en 4-2-3-1-formasjon som Solskjær har drillet i sommer.

– Ville han forsterket United?

– Det er ikke noe å lure på engang!

Powered by Labrador CMS