Wales v Netherlands: UEFA Nations League - League Path Group 4

Æresdivisjon-ekspert: – Et stort talent

Viaplay-kommentator Paul Thomas Clay følger nederlandsk fotball tett og har kommentert Tyrell Malacia flere ganger.

Publisert Sist oppdatert

– Det er en veldig bra spiller – et stort talent. Han er ballsikker, rask og har veldig høy arbeidskapasitet. Jeg ser for meg at han vil passe bra inn i Erik ten Hag-fotballen. Ten Hag kjenner Malacia godt og har sett ham på nært hold flere ganger. Det er åpenbart at dette er en mann Ten Hag vil ha, sier Clay til united.no.

En rekke medier og troverdige journalister melder at Feyenoord og United nå er enige om overgangssum for Malacia og at hovedpersonen selv velger hvor neste stoppested blir. Angivelig står det mellom Lyon og United.

United ønsker seg en skikkelig ryddesjau før ny sesong – og venstrebackene Alex Telles og Brandon Williams er begge angivelig til salgs. Dermed er det i så fall Luke Shaw som blir Malacias hovedkonkurrent om spilletid ute til venstre.

– Han har jo mye større kapasitet enn Luke Shaw har. Han er ikke den «biffen» Shaw er og er ikke like sterk i kroppen og i nærdueller. Men han er mer atletisk og bevegelig og har mye større løpskapasitet. Det er naturligvis et steg opp å spille i Premier League, og spørsmålet er jo også om hvor stor revolusjon Ten Hag ønsker. Skal han «rive av plasteret» eller ta ting litt etter litt? Men jeg tror Malacia er klar til å ta det neste steget. Jeg tror han har det som skal til, legger Clay til.

22-åringen spilte 32 kamper for Feyenoord forrige sesong og noterte seg for fire målgivende og én scoring. I tillegg har han fem landskamper for Nederland.

Powered by Labrador CMS