Slaktes av Keane og Scholes

United-spillerne får gjennomgå etter fadesen mot PSV.

Publisert Sist oppdatert

Til sammen har de to nesten 1200 kamper for Manchester United. Nå følger både Roy Keane og Paul Scholes sin tidligere arbeidsgiver som ekspertkommentatorer på tv og ingen av dem er spesielt imponert over det de ser.

For å si det mildt.

– Ikke en foregangsfigur

Etter 0-0 mot PSV på Old Trafford i går antok kritikken en ny dimensjon

– Du får inntrykk av at spillerne venter på at noe skal skje fremfor at de skaper det selv. Wayne snakker om mangel på kvalitetet i dag, men han er like skyldig som alle andre. Han må ta seg sammen. Mentalt sett virker han ikke på hugget og fysisk sett ser han ikke ut til å være i god form, sier Keane om spilleren som har jobben som United-kaptein, en rolle Keane selv hadde i mange sesonger. 

Og denne rollen løser ikke Rooney godt om dagen, skal vi tro iren.

Keane mener Rooney rett og slett ikke er et godt forbilde for de andre spillerne.

Jeg stiller alltid spørsmål ved hva spillere gjør på fritiden borte fra fotballen. Sist uke så jeg ham i en krangel med en wrestler og tenkte: Hvorfor involverer han seg i dette tøvet. Han er kaptein nå og det medfører ansvar. Statistikken hans er fantastisk og målene han har scoret imponerende, men det er på tide han tar seg sammen nå, sier Keane.

– Virker ikke som han bryr seg

Roy Keane og Paul Scholes ble kjent som spillerne som ofret alt for at United skulle nå Champions League-finalen i 1999. Mens lagkameratene jublet hemningsløst for 3-2-seieren mot Juventus i Torino, sørget gule kort til midtbaneduoen at de måtte se finalen fra tribuneplass.

Scholes fikk spille en ny finale i 2008 i Moskva, mens Keane aldri gjorde det.

Nå mener Scholes det virker som enkelte spillere ikke bryr seg om det som skjer på banen og særlig Anthony Martial får gjenomgå.

– United er milevis unna nivået til Barcelona og Bayern München. Se på Martial for eksempel. Han ser ikke ut til å bry seg nevneverdig enten han bommer på en sjanse eller scorer. Som spiss er alt som teller at du scorer. Martial er kanskje ikke en slik spiller og muligens må United hente en slik i januar, sier Scholes. 

United må nå slå Wolfsburg borte for å være sikret avansement til åttedelsfinalen.

Powered by Labrador CMS