– Lukaku er en drøm å forsvare seg mot

Hvem som hevder det? Rio Ferdinand, en som vet mer om forsvarsspill enn de aller fleste.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld så Ferdinand belgieren forlate gressteppet for femte gang på rad uten scoring. Det betyr at den storvokste 25-åringen nå har vært på banen i 505 minutter siden sist han fant veien til nettmaskene. Det skjedde i 2-1-seieren over Watford på Vicarage Road like etter forrige landslagspause.

Siden sesongen kom igang mot Leicester den 10. august, har Uniteds toppscorer tegnet seg for fire fulltreffere på ni kamper fra start og en fra benken.
På tilsvarende tidspunkt i fjor sto han til sammenligning med elleve scoringer, før han innledet en syv kamper lang måltørke. Sånn sett er ikke dette noe nytt.

Den gang fant han endelig nettmaskene igjen i 4-1-seieren over Newcastle, og hvem vet, kanskje blir «strekkodene» igjen Lukakus redningsplanke når de dukker opp på Old Trafford på lørdag …?

Akkurat nå virker imidlertid situasjonen ganske så håpløs.

ROMELU LUKAKU – altfor statisk, ifølge Rio Ferdinand.

– For lite bevegelse

Akkurat som sine lagkamerater sliter Lukaku tungt. Det skyldes, ifølge Rio Ferdinand, at han rett og slett bidrar for lite til lagets beste.

«Han er nødt til å bevege seg mer, om det så innebærer at han går i offside.»

– Han står stille, og derfor er han så lett å markere, sa den gamle United-stopperen ifølge The Mirror til BT Sport etter tirsdagens kamp.

– Spesielt er det lite bevegelse når spillet er i utvikling på midtbanen. Da står han bare i ro. Han er nødt til å bevege seg mer, om det så innebærer at han går i offside. Det vil medføre at forsvarsspillerne må tenke seg om.

– Slik det er i øyeblikket, kan [de samme forsvarsspillerne] se nøyaktig hvor han befinner seg. Han beveger seg ikke, så alle vet hva han gjør. For en forsvarer oppleves slikt som en drøm.

Og sidemann Paul Scholes sa seg helt enig:

– Jeg tror ikke at de [forsvarsspillere] egentlig forstår hvilken enorm trussel han kan være. Bare se på størrelsen hans, og hvor rask han er.

– Men han er så statisk, og derfor enkel å spille mot. Selv vi [Ferdinand og ham selv] kunne ha spilt midtstoppere mot ham  her i kveld.

Powered by Labrador CMS