Manchester United v Liverpool - Premier League

United bekrefter at Pogba forsvinner

Publisert Sist oppdatert

Klokken 13.00 onsdag formiddag kom bekreftelsen på at Paul Pogba forlater Manchester United i sommer.

– En gang rød, alltid rød. Takk for innsatsen, Paul Pogba, skriver klubben på sosiale medier.

I en pressemelding forteller klubben om 29-åringens United-karriere i detalj og ønsker ham lykke til videre.

– Alle i klubben vil gratulere Paul med karrieren han har hatt, og takke ham for hans bidrag til Manchester United. Vi ønsker ham det beste på reisen videre.

Nå er spørsmålet hvor fremtiden ligger for Paul Pogba. I løpet av det siste halvåret har klubber som Juventus, Real Madrid, Paris Saint-Germain og Manchester City blitt nevnt. Ifølge rapportene virker det som Juventus jobber hardt for å finansiere en re-signering av Pogba, mens franskmannen visstnok skal ha avslått et tilbud fra Manchester City.

– Hvem finner nøkkelen?

Paul Pogbas siste kamp som United-spiller fant sted på Anfield 19. april, da 29-åringen måtte forlate banen etter bare ni minutter. Fra benken fikk han se lagkameratene tape 0-4 for erkerivalen.

I sesonggjennomgangen til united.no fikk Pogba en toer på terningen.

– Følelsen vi sitter igjen med er at Pogba kunne skrevet under på både én og to United-kontrakter til uten at det hadde blitt det vi drømte om at det skulle bli. At Manchester United for andre gang mister en midtbanespiller som på en god dag er verdensklasse får bare være. På Old Trafford har han sjelden vist seg som United-materiale, og dét er den eneste skalaen vi bryr oss om akkurat nå.

Øyvind Eide som skriver taktisk analyse for united.no er spent på hvilken Pogba vi får se når franskmannen skal ikle en annen drakt.

– Han kan fint nå gå videre til for eksempel Real Madrid og vinne Champions League med dem, men det kan også ende med at han går til en annen toppklubb og havner på benken fordi han ikke får til så mye. Jeg er spent på hvem som det er som klarer å finne nøkkelen som som sørger for at han presterer stabilt på høyeste nivå.

Fransk suksess

Pogba ble verdens dyreste fotballspiller da han i 2016 ble hentet hjem til Manchester under José Mourinho for 89 millioner pund.

Han kom til United-akademiet fra Le Havre som 16-åring, men reiste videre til Juventus bare tre år senere.

Manchester United Unveil New Signing Paul Pogba
2016: Paul Pogba kom til Manchester United for 89 millioner pund.

Forventningene til «Pogback» var store, ikke minst fordi Zlatan Ibrahimovic kom samme sommer. Sammen vant de to titler, i Europa League og ligacupen, men det er også de eneste titlene 29-åringen tar med seg fra sin United-karriere.

Pogba ble derimot verdensmester med Frankrike i 2018, og et av spørsmålene som hjemsøkt Old Trafford er hva Didier Deschamps har gjort annerledes med midtbanespilleren enn Mourinho og Ole Gunnar Solskjær.

Franskmannen står igjen med 233 kamper og 39 scoringer som United-spiller.

Powered by Labrador CMS