«Løven» innrømmer å ha brølt for tidlig

Zlatan Ibrahimovic legger ikke skjul på at han ble for ivrig og burde ha holdt tilbake sitt comeback etter kneskaden.

Publisert Sist oppdatert

– Hodet var spilleklart, men ikke kneet, røper svensken og sier med det at han ble for ivrig og dermed fremskyndet en United-retur som burde ha ventet. 

I intervjuet med BBC Sport prater han også om overgangen til LA Galaxy, sin gode venn Paul Pogba, og om tidligere lagkamerat Wayne Rooney. 

Det er velrenommerte Simon Stone som har møtt Ibrahimovic i Los Angeles, byen som denne uken har huset en United-tropp på oppkjøring til en ny sesong.

Der traff BBC-journalisten en 36-åring som hadde mye på hjertet, for eksempel om den nybakte franske verdensmester Paul Pogba, en spiller som har blitt kritisert i det vide og brede, men som Zlatan mener fortsatt har mye å gå på.

«Paul har vel vunnet mer på den store scenen enn folkene som dømmer ham.»

– Han er ennå ung og kan fortsatt utvikle seg. Selv om han fortsatt ikke hører hjemme der oppe blant de aller største, er han en fantastisk fotballspiller som [med tiden] kan havne over stjernehimmelen, mener Zlatan, og legger til at  hans tidligere lagkamerat vel har vunnet mer på den store scenen enn folkene som dømmer ham.

– Vi må ikke glemme at han har spilt en Champions League-finale og en EM-finale med landslaget sitt. Han har også vunnet VM, en Europa League-finale og mange titler i Italia. I tillegg har han et par med United – også som junior.

– Så hva mer kan man forlange, spør Zlatan retorisk, før han går over til å fortelle hvor mye han gleder seg over tilværelsen i sin nye klubb, LA Galaxy.

– Nå nyter jeg øyeblikket hver gang jeg knyter på meg fotballstøvlene. Den alvorlige skaden ga meg jo ikke så mange håp om å kunne spille igjen, sier han.

28. april 2018: ZLATAN IBRAHIMOVIC i debutkampen for LA Galaxy. Her scoret han to mål og sørget for 4-3-seier.

– Behold pengene

Zlatan ble som kjent fristilt av United da den opprinnelige ettårskontrakten utløp i fjor sommer. Det tok imidlertid ikke lang tid før klubben bestemte seg for å resignere ham for ytterligere ett år.

– Det hadde ingenting med en kontrakt eller penger å gjøre, sier Zlatan nå.

– Det var det motsatte. Jeg sa: «Jeg vil ikke ha pengene; de kan dere beholde».

Men da Zlatan omsider kom tilbake etter syv måneders fravær, fikk vi ikke se den gode, gamle utgaven av ham. Det ble da også kun syv opptredener før United terminerte kontrakten og lot ham dra til USA.

Nå innrømmer Zlatan at han kom tilbake for tidlig etter skaden, at han rett og slett ikke var klar for spill.

– Hodet var spilleklart, men kneet var det ikke.

– De hadde hatt en Zlatan tidligere, men nå var jeg ikke klar til å være den samme Zlatan, vedgår han nå.

– Jeg ville ikke skuffe noen

Han forteller også at han ble tatt ut til flere kamper, bare for å fortelle sjefen: «Hør her, jeg er ikke klar. Jeg har ikke lyst til å skuffe dere; til det har jeg for stor respekt for mine lagkamerater og for treneren. Ta heller ut en annen som kan gjøre en bedre jobb».

– Jeg sto altså imot, selv om jeg er Zlatan, sier den supersvenske løven om den saken.

– Perfekt for Rooney

For sin gamle lagkamerat Wayne Rooney, som har skrevet under på en 3½-årskontrakt med Washington-klubben DC United, har Zlatan gode nyheter:

– Han vil se spillet her på en ny måte. Han har fortsatt mye å tilby, og markedet i USA er perfekt for ham, akkurat slik det var for meg.

– Alt er opp til ham selv, og Rooney er Rooney. Han må være seg selv og fortsette med det han er god til. Han kommer nok til å finne seg perfekt til rette og kose seg med spillet her.

14. juli 2018 – WAYNE ROONEY i sin debutkamp for DC United.
Powered by Labrador CMS