Pogba: – Derfor forlot jeg United

Paul Pogba forteller hvilken avgjørelse Sir Alex Ferguson tok som knuste franskmannens hjerte og var hovedgrunnen til at han forlot Old Trafford i 2012.

Publisert Sist oppdatert

31. desember 2011 hyller et feststemt Old Trafford Sir Alex Ferguson på skottens 70-årsdag.

Men bak kulissene utspiller det seg to drama som United-fansen først skal få greie på senere.

LES OGSÅ: – Gjør meg bare enda mer sulten

– Handlet ikke om kontrakten, men tillit

Det begynte imidlertid noen dager i forveien.

26. desember vinner Manchester United hele 5-0 mot Wigan på Old Trafford. Jonny Evans og Darron Gibson starter begge kampen, mens Wayne Rooney kommer inn fra benken. 

Stikk i strid med Sir Alex Fergusons klare formaning skal trioen ha tatt en tur på byen etter Wigan-kampen, og det kom Ferguson for øret. Trioen er derfor ikke med når United går på et sjokktap hjemme for bunnlaget Blackburn og spolerer hele bursdagsfesten til Ferguson.

JUBILANT: Sir Alex Ferguson gratuleres med 70-årsdagen, men Manchester United taper 2-3 hjemme for bunnlaget Blackburn. Hadde kampen bare endt uavgjort ville United ha vunnet ligaen.

Den offisielle versjonen fra United var at Rooney var skadet, men et samlet pressekorps har hørt en annen historie. 

Men det er også et annet drama som utspiller seg denne dagen, om enn av en litt mer personlig karakter.

Med flere faste spillere ute, og den nevnte trioen plassert på tribunen av Ferguson, blir Paul Pogba hentet inn i United-troppen. Men fremfor å gi den lovende unggutten muligheten, velger Ferguson en rekke rokkeringer på laget og bruker Rafael som midtbanespiller ved siden av Ji-Sung Park.

Til Manchester Uniteds egen podcast, UTD Podcast, bekrefter Pogba at dette var kampen som fikk han til å tenke at fremtiden lå et annet sted en på Old Trafford.

DEPPER: United leverte en sjokkerende svak kamp på Fergusons bursdag og tapte 2-3 for Blackburn. Michael Carrick, Antonio Valencia og Rafael fortviler.

På dette tidspunktet hadde United også tilbudt Pogba en ny kontrakt som han vegret seg for å signere.

– Det var en vanskelig avgjørelse for meg. Det var ikke først og fremst kontrakten som var problemet, men mer tilliten hos manageren. Selvsagt er han, for meg, fremdeles den beste manageren i historien. Jeg signerte ikke kontrakten og det skjedde mye på den tiden, sier Pogba uten å gå ytterligere inn på detaljene annet enn at han trente en del for seg selv.

– Knuste hjertet mitt

– Det gjorde meg litt sint og det handlet ikke om penger. Jeg ville bare spille fotball. Det skulle vært «Vi tror på deg, du tror på deg selv». Det var alt jeg ønsket. Jeg hadde muligheten til å få starte, eller komme inn i kampen mot Blackburn, og det var da hjertet mitt ble knust. Det var nesten ingen midtbane. Scholes var ikke der, for han hade lagt opp og hadde ikke gjort comeback ennå. Rafael spilte på midten sammen med Ji-Sung Park. Vi tapte kampen. Jeg var på benken og varmet opp og var sikker på at dette skulle bli min store sjanse og at jeg kom til å få muligheten, men det skjedde ikke, forklarer Pogba.

HADDE BESTEMT SEG: Paul Pogba byttes inn for Paul Scholes mot West Bromwich våren 2012. United vant 2-0, men Pogba hadde allerede bestemt seg for at den manglende tilliten han følte gjorde et klubbskifte naturlig.

Sommeren 2012 forlot Pogba derfor Manchester United til fordel for Juventus der han hadde stor suksess.

I 2016 ble Pogba hentet tilbake til Old Trafford da José Mourinho var manager og ble verdens dyreste spiller med en prislapp på ca 90 millioner pund. 

Pogba, som også sa sist sommer at det kan være på tide å prøve nye utfordringer, er åpenbart klar for å få frem sin versjon av det som skjedde i 2012.

– Manageren må ta valg i alt han gjør, men den dagen fikk jeg hjertet mitt knust. Jeg fortalte Pat (Patrice Evra, red. anm) at det var sjansen min. Jeg hadde trent med ham og vi hadde snakket sammen. Han sa til meg at det var en sjanse, men jeg spilte ikke og det gikk inn på meg, sier Pogba.

– Vet ikke hvem Souness er

Paul Pogba har hatt sine kritikere etter at han kom til Manchester United, men få har vært krassere i sine uttalelser enn Sky Sports sin ekspertkommentator Graeme Souness.

Da Paul Pogba ble konfrentert i podcasten med noe av det Souness har sagt svarte franskmannen:

– Jeg vet egentlig ikke hvem han er. Jeg har hørt at han var en bra spiller og slike ting og jeg kjenner igjen ansiktet hans, men ikke navnet. 

Dette gjorde åpenbart Souness irritert. Overfor Sky Sports utfordret Souness Pogba til å legge medaljene sine på bordet hans og påpekte at han hadde et stort bord.

VERDENSMESTER: Paul Pogba og Frankrike vant VM i 2018.

Det kan komme godt med. Selv om Souness har vunnet noen flere medaljer enn Pogba, har franskmannen fire ligagull fra Serie A, to Coppa Italia-mesterskap og ytterligere to Supercoppa Italia-titler.

I tillegg vant Pogba ligacupen og Europa League med Manchester United i 2017, foruten U20-VM med Frankrike i 2013 og selve rosinen i pølsa:

VM med Frankrike i 2018 der Pogba også scoret i 4-2-seieren over Kroatia. 

Powered by Labrador CMS