– Paul mangler kvalitet rundt seg

Roy Keane tror at Paul Pogba lider under mangel på sterke profiler i spillergruppen.

Publisert Sist oppdatert

Som spiller var den tidligere United-kapteinen selv det man uten videre ville karakterisere som en sterk lederskikkelse. Den temperamentsfulle Cork-mannen hadde imidlertid fått god opplæring.

Før han selv overtok kapteinsvervet etter Eric Cantona i 1997, var han i tur og orden blitt pisket frem av sterke personligheter som Bryan Robson, Steve Bruce og nevnte Cantona. I tillegg hadde han hatt rundt seg knallharde lagkamerater som Paul Ince og Mark Hughes – spillertyper Keane ikke ser i dagens United-mannskap. Dette mener 46-åringen er en viktig årsak til at Paul Pogba ikke har fungert helt i samsvar med forventningene.

«Da jeg selv spilte var jeg planetens heldigste. Jeg hadde bestandig gode folk rundt meg, veteraner som ledet gjennom eksempelets makt.»

ROY KEANE i sine velmaktsdager. Her fra Manchester-derbyet mot City på Maine Road i november 2000.

– En god fotballspiller og fin gutt

– Da jeg selv spilte var jeg planetens heldigste, fortsetter Keane.

– Jeg hadde bestandig gode folk rundt meg, veteraner som ledet gjennom eksempelets makt. Det har ikke Pogba i United, påpeker han overfor irske Independent, og røper at han har stor sans for den 25 år gamle franskmannen.

– Han er en god fotballspiller, og vanligvis er gode fotballspillere selvkritiske. Når du da spiller for Man United og ikke vinner et eneste trofé, da blir du nok kritisk innstilt til deg selv. Så om han føler at han kunne ha gjort en bedre sesong? Sannsynligvis, svarer Keane på sitt eget spørsmål, og gjentar at han har sans for den omdiskuterte midtbanemannen.

– Ja, jeg liker ham, jeg synes at han er en god fotballspiller og en fin gutt. Men han trenger antakeligvis bedre hjelp fra spillerne rundt seg.

P.S.: I kraft av å være assisterende manager for det irske landslaget, tar Keane imot Pogba og det franske landslaget til treningskamp i Dublin på førstkommende mandag.

Powered by Labrador CMS