Speider advarte Mourinho: – Han er en stor baby

Steve Walsh er et kjent navn i den engelske ryktejungelen. Den tidligere Leicester-speideren forteller at han aldri ville signert Romelu Lukaku eller Paul Pogba.

Publisert Sist oppdatert

Walsh var speideren som fikk mye av æren for det eventyrlige ligagullet til Leicester i 2016. For bare drøye 20 millioner pund ga han manager Claudio Ranieri spillere som Jamie Vardy, Riyad Mahrez og N’Golo Kanté.

Før suksessen med Leicester var Walsh i Chelsea med José Mourinho, og i et intervju i The Athletic forteller han at han frarådet portugiseren å hente Lukaku til Manchester United fra Everton.

– Du må være forsiktig med Lukaku, han er en stor baby, sa jeg til ham. Mourinho mente han kunne håndtere ham, men jeg tror aldri han klarte å endre mentaliteten hans, sier Walsh, som også nevner Pogba med negativt fortegn.

– Det er det som er problemet med Lukaku og Pogba. De er ikke den type spillere jeg liker. De bryr seg mer om seg selv enn om laget. Jeg ville ikke tatt i dem engang. Selv om de er gode spillere betyr ikke det at du får et godt lag.

SUPERSPEIDER: Steve Walsh var mannen som oppdaget Jamie Vardy. Spissen ble hentet fra Fleetwood til Leicester for én million pund.
SUPERSPEIDER: Steve Walsh var mannen som oppdaget Jamie Vardy. Spissen ble hentet fra Fleetwood til Leicester for én million pund.

Walsh stiller seg også kritisk til signeringen av Aaron Wan-Bissaka. Han mener Manchester United heller skulle signert Kieran Trippier.

– Kanskje vil han bli bedre, men i mine øyne trøbler han med ballen i føttene. Han er atletisk, rask og sterk, men United trenger ikke en god forsvarsspiller, de trenger noen som kan angripe med ballen.

– Hadde jeg vært i United hadde jeg bedt dem om å droppe Wan-Bissaka for 50 millioner pund og heller hente Kieran Tripper for halvparten. Han er verken en fantastisk forsvarsspiller eller veldig sterk, men han kan spille høyreback og sende ballen til spissene som kan score mål. Det er sunn fornuft.

BILLIG ALTERNATIV: Kieran Tripper gikk fra Tottenham til Atlético Madrid for 20 millioner pund i sommer.
BILLIG ALTERNATIV: Kieran Tripper gikk fra Tottenham til Atlético Madrid for 20 millioner pund i sommer.

Walsh var sportsdirektør i Everton fra 2016 til 2018. I intervjuet forteller han at han hadde en avtale med Salzburg og Erling Braut Haaland om en overgang på fire millioner euro, men at klubben ikke ønsket å hente nordmannen.

66-åringen har tidligere blitt koblet til Manchester United som en potensiell sportsdirektør.

Powered by Labrador CMS