– United må få slutt på spekulasjonene

Tidligere United-trener Rene Meulensteen mener spekulasjonene rundt Paul Pogbas fremtid er ødeleggende både for klubben og spilleren selv.

Publisert Sist oppdatert

Meulensteen var en høyt respektert trener under Sir Alex Ferguson, men forlot United da skotten takket for seg for fem år siden.

Blant spillerne som Meulensteen jobbet med daglig var en ung Paul Pogba som forlot United til fordel for Juventus i 2012.

Kroppsspråket kan lyge

I 2016 returnerte Pogba til United som verdens dyreste spiller, men denne sesongen har spekulasjonene om franskmannens fremtid på Old Trafford igjen skutt fart etter en svak periode i vinter.

Nå råder Meulensteen José Mourinho og United til å få slutt på spekulasjonene.

– Kan han selges? Ingenting er umulig i fotballen i dag, men jeg tror det viktigste er å klargjøre situasjonen til Pogba så snart som mulig. Det vil være til det beste for klubben og spilleren selv, sier Meulensteen.

VAR STOR: Paul Pogba spilte en solid kamp mot Bournemouth da United vant 2-0. Nå venter Totenham på Wembley.
VAR STOR: Paul Pogba spilte en solid kamp mot Bournemouth da United vant 2-0. Nå venter Totenham på Wembley.

Den tidligere United-treneren så Pogba briljere mot Bournemouth og mener den kampen viser hva Pogba har å by på når han får spille med frihet.

– Når Pogba har friheten til å gå fremover, og får anledning til å skape ting, er han i sitt ess. Du har enkelte spillere som har et kroppsspråk som tilsier at de har en litt nonchalant holdning og det kan se ut til at de ikke bryr seg, men det gjør Pogba. Han var lå i vannskorpen til å komme inn på laget da jeg var i United, men dro til Juventus. I Juventus utviklet han seg på et fantastisk vis og ble så god at United ville kjøpe ham tilbake, forklarer Meulensteen.

– Har gjort fremskritt

Det er bare City-trioen Kevin De Bruyne, Leroy Sané og David Silva som har hatt flere målgivende pasninger enn Pogba i Premier League denne sesongen til tross for at franskmannen hadde et skadeavbrekk på over to måneder i høst.

Nå mener Meulensteen at Pogba og United trenger stabilitet for å ta opp kampen mot City om ligagullet i 2018/19. 

– LØS FLOKEN: José Mourinho og Paul Pogba har ikke hatt det hjerteligste forholdet den siste tiden. – Få slutt på spekulasjonene om hans fremtid, råder tidligere United-trener Rene Meulensteen.
– LØS FLOKEN: José Mourinho og Paul Pogba har ikke hatt det hjerteligste forholdet den siste tiden. – Få slutt på spekulasjonene om hans fremtid, råder tidligere United-trener Rene Meulensteen.

– Sist sesong var United nummer seks så det er solid fremskritt denne sesongen resultatmessig, og Mourinho vil analysere troppen for å se hvordan han kan kutte avstanden til City, sier Meulensteen som mener det første Mourinho bør gjøre er å klargjøre Pogbas situasjon i United.

– Det er viktig at spekulasjonene tar slutt nå, sier han.

Tror på United

Lørdag møtes United og Tottenham i semifinalen av FA-cupen på Wembley.

Mange holder Tottenham som knappe favoritter etter 2-0-seieren til Spurs i ligaen i møtet mellom de to stormaktene.

Meulensteen har imidlertid tro på United.

– Spiller Tottenham slik de gjorde mot City på Wembley vil United vinne. United har nok kvalitet i dette laget til å vinne og Tottenham må spille opp mot sitt beste for å vinne semifinalen, spår han.

Powered by Labrador CMS