pogba4344

«Viste hvorfor de kan bli to av Solskjærs viktigste løsninger i sommer»

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har en del utfordringer.

Noe annet er det vanskelig å si nå som vi nærmer oss ett tiår uten Premier League-tittelen.

Det er mange som mener mye om hva som må til for å gjøre laget til en gullkandidat, men hvis United sikrer seg Jadon Sancho – som kommer stadig nærmere en United-overgang, og også ordner en ny midtstopper og får signaturen til Paul Pogba på en ny langtidskontrakt – så er det vanskelig å være uenig i at det har vært en god sommer.

På Allianz Arena i München viste to av de tre mulige sommerløsningene seg tirsdag fra sitt beste.

Den ene: Paul Pogba

28-åringen har bare ett år igjen av kontrakten sin med United, noe som sannsynligvis betyr at én av to ting skjer i sommer. Enten skriver han under på en ny kontrakt. Eller så forsvinner han.

Det virker nemlig svært lite sannsynlig at United ønsker å gå inn i Pogbas siste kontraktsår vel vitende om at han kan gå gratis neste sommer.

Tirsdag kveld viste Pogba nok en gang hvorfor Ole Gunnar Solskjær har satset på ham, og hvorfor nordmannen ønsker at Pogba skriver under på en ny kontrakt.

Pogba spilte som høyre indreløper i Frankrikes 4-3-3-formasjon, som den mest offensive av de to indreløperne og han var i sitt mest lekne humør. Han brukte kroppen til å holde unna motstandere og skaffet seg ved mange anledninger også nok rom til også å vise frem pasningsfoten sin.

pogbaaaaaaa

Etter 20 minutter viste han frem begge deler.

Først holdt han unna to tyskere i en tett duell på høyresiden, og da han et par sekunder senere fikk ballen med tid og rom så slo han en deilig pasning med yttersiden av høyrefoten til venstreback Lucas Hernandez som stormet inn i feltet på motsatt side. Hans innlegg endte i mål som selvmål takket være Mats Hummels.

Det ble kampens eneste scoring.

Senere kunne Pogba fått målgivende da han spilte frem Kylian Mbappé som scoret, bare for at målet ble annullert. Like før slutt var Pogba tredje sist på en ny scoring som ble annullert.

Likevel totalt en strålende kamp av United-spilleren.

Å få forlenget kontrakten med Pogba er en åpenbar viktig ting for et United som jakter verdensherredømme igjen under Ole Gunnar Solskjær.

Den andre: Raphaël Varane

United-supporterne ønsker en midtstopper, og hvis rapportene fra Manchester stemmer så er United også interessert i det. Samtidig er rapportene fra Madrid at 28 år gamle Varane kan være tilgjengelig. Han har nemlig, som Pogba, også bare ett år igjen av kontrakten sin der, og har vunnet det som er verdt å vinne i Madrid.

Undertegnede har i flere artikler på united.no konkludert med at Varane er det soleklart beste alternativet der ute, og tirsdag viste han hvorfor.

Varane, selvsagt med god hjelp fra lagkameratene, stengte helt igjen bakerst, og midtstopperen viste frem både fart, posisjoneringsevne, styrke og faktisk også god teknikk på bortebane mot selveste Tyskland.

Selv da Frankrike ble satt under press i deler av 2. omgang – og ikke imponerte taktisk som kollektiv – så ble Varane aldri stresset.

Frankrike var totalt sett egentlig nærmere å vinne med mer enn tyskerne var utlikning.

Den store fordelen med Varane er at han har enorme kvaliteter som ser ut til å kunne passe godt til Harry Maguire, og også at han er vant til å spille høyre midtstopper og selvsagt også at han har en voldsom rutine på aller øverste nivå.

Å legge alt som mulig er på bordet for å sikre seg Varane – hvis han virkelig er tilgjengelig – virker også som en selvfølge, ikke minst etter Varanes overbevisende spill tirsdag.

Tyskland 0-1 Frankrike (slutt)

20.min: 0-1 Selvmål. Pogba, som spiller høyre indreløper, med en flott pasning til venstrekanten da det åpner seg der, innlegget slås hardt inn og Hummels scorer selvmål i et forsøk på å klarere.

TYSKLAND: Neuer- Ginter, Hummels, Rüdiger -Kimmich, Kroos, Gündogan, Gosens- Havertz, Müller – Gnabry.

FRANKRIKE: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez – Kanté – Pogba, Rabiot – Griezmann – Mbappé, Benzema.

Powered by Labrador CMS